Acasă Actualitate Pace! Palestina libertate! Nu omorâți copiii! – au strigat palestinienii în centrul...

Pace! Palestina libertate! Nu omorâți copiii! – au strigat palestinienii în centrul Timișoarei

821
DISTRIBUIȚI

Pace! Palestina libertate! Nu omorâți copiii! Au fost câteva dintre sloganurile strigate de  palestinienii și sirienii, alături de alți cetățeni din Orientul Mijlociu, vineri 21 mai, în Piața Victoriei din Timișoara.

Manifestaţia a început în jurul orei 15.00, iar palestinienii care trăiesc în Timişoara au venit împreună cu familiile. Au purtat steaguri palestiniene şi româneşti, dar şi pancarte, cu fotografii reprezentând copii care poartă arme sausunt ameninţaţi cu armele.

Protestatarii au scandat, au fluturat drapele şi au îndemnat la pace, cerând libertate pentru Palestina. Li s-au alăturat şi reprezentanţi ai comunităţii siriene din Timişoara, dar şi tunisieni şi marocani, mulţi dintre ei studenţi la universităţile din oraş.

Nabil, care locuiește în Timișoara de mulți ani, a rezumat mesajul manifestării:

“Sunt studenți, oameni de afaceri și cetățeni care suferă fiindcă nu pot circula din cauza embargoului din Gaza. Cerem libertate pentru fâșia Gaza. Nu avem medicamente, nici alimente de bază. Evenimentele din ultimele zile și acele bombardamente au fost o provocare care a dus la moartea multor oameni. E bine că s-au oprit bombardamentele fiindcă mureau civili. Noi nu dorim moartea niciunui civil. Noi condamnăm violențele asupra civililor indiferent din ce parte ar fi. Au murit mulți copii din cauza bombardamentelor și multe case au fost distruse. Ne bucurăm că s-au oprit violențele și bombardamentele  în fâșia Gaza. Vrem să trăim în pace. În fâșia Gaza este un embargo de 14 ani. Ca să poți pleca trebuie să aștepți câteva luni. Vrem pace și libertate pentru Gaza”, a declarat Nabil.

Comentarii

comentarii