Acasă Economic Pachet de finanțare pentru agricultorii care beneficiază de fonduri nerambursabile APIA

Pachet de finanțare pentru agricultorii care beneficiază de fonduri nerambursabile APIA

500
DISTRIBUIȚI

 UniCredit Tiriac Bank a semnat Convenția Generală cu APIA (Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură) și Convenții tripartite cu APIA și FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) privind finantarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii plăților naționale directe complementare în sectorul zootehnic la speciile: bovine, ovine și caprine.

 De asemenea, UniCredit Tiriac Bank intenționează să semneze în perioada imediat următoare Conventia privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor respectiv a bunăstării şi protecţiei porcinelor. Politica Agricolă Comună (PAC) este susținută de două instrumente financiare: Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală – FEADR, din care este finanțat Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) și Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA care sprijină în special plățile directe la hestar (SAPS) și programul de restructurare / reconversie a plantațiilor viticole. Pentru SAPS, România va beneficia în 2012 de peste 1 miliard de euro din FEGA, iar una dintre prioritățile băncii va fi acordarea de facilități de finanțare a fermierilor care vor depune cererea de plată pe suprafață începând cu data de 1 martie. În primii patru ani de la aderare, România a beneficiat de fonduri FEGA de peste 2,3 miliarde de euro. Gradul de absorbție a acestor fonduri a fost ușor sub 100 %, FEGA fiind în prezent instrumentul financiar european cu cel mai mare grad de absorbție în România. Fermierii au beneficiat și de anumite măsuri de sprijin finanțate din bugetul național, atât aferente sectorului vegetal (Plăți Naționale Complementare Directe – PNDC vegetal), cât și zootehnic (PNDC – bovine, PNDC – ovine și caprine, bunăstarea păsări / porcine), care au înregistrat, la rândul lor, un grad de absorbție foarte ridicat.

UniCredit Tiriac Bank oferă un pachet complet de finanțare agriculturorilor care beneficiază de fonduri europene și naționale nerambursabile, atât prin facilități de finanțare dedicate asigurării capitalului de lucru până la încasarea subvențiilor gestionate de APIA, cât și prin credite punte, credite de investiții, scrisori de garanție bancară și scrisori de confort pentru proiecte de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Comentarii

comentarii