Acasă Actualitate Pacienți cu COVID-19, acoperiţi cu plapume la ATI. Instalația de încălzire din...

Pacienți cu COVID-19, acoperiţi cu plapume la ATI. Instalația de încălzire din secția mobilă de la Timișoara s-a defectat

1967
DISTRIBUIȚI

Tot mai multe spitale din țară rămân fără locuri la terapie intensivă. În Iași, este record de pacienți cu COVID-19 la ATI, iar medicii atrag atenția că situația este deosebit de gravă. În tot acest timp, încep să apară probleme și la spitalele mobile. La Timișoara a fost haos, după ce instalația de încălzire nu a făcut față, medicii fiind nevoiți să transfere pacienții cu tot cu ventilatoare în alte unități medicale din cauza frigului.

Și la Iași au fost mari probleme, după ce stația de oxigen de la o astfel de unitate ATI mobilă s-a defectat înainte să interneze primii pacienți cu COVID-19 la terapie intensivă. Și asta pentru că, a apărut o avarie majoră încă din timpul testelor.

Însă, de departe, cea mai gravă situție a avut loc la Spitalul Victor Babeş Timişoara. Instalația care încălzea unitatea mobilă nu a făcut față după venirea frigului, astfel că medicii s-au văzut nevoiți să aducă radiatoare și să învelească pacienții bolnavi de Covid cu pături. Pentru că situația nu s-a remediat, s-a dispus la transferul acestora la alte unități medicale cu tot cu ventilatoarele care-i ajută să respire.

 „Am acoperit pacienţii cu plapume şi am pus două radiatoare, sperând că dimineaţă se poate remedia problema, însă se pare că e o problemă mai complicată. Am mutat pacienţii în Secţia de Chirurgie Toracică, unde avem oxigen şi unde s-a putut improviza. Echipamentele de ventilaţie mecanică din tir au fost și ele mutate pe această secţie. Pacienţii au fost mutaţi parţial în saloanele care sunt în Secţia de Boli Infecţioase, iar cei cu forme mai uşoare vor fi transferaţi în spitalele suport”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş Timişoara, potrivit Mediafax.

Pentru moment, singura soluție care s-a găsit a fost transferul pacienților până când încălzirea din unitatea ATI mobilă din Timișoara va funcționa din nou.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii