Acasă Eveniment Pacienți evacuați de urgență după ce acoperișul unei clinici a fost cuprins...

Pacienți evacuați de urgență după ce acoperișul unei clinici a fost cuprins de flăcări

DISTRIBUIȚI

Panică printre pacienții policlinicii Turcin din municipiul Arad. Acoperișul clădirii a fost cuprins de flăcări.

În urma unui apel la numărul de urgență 112, mai multe echipaje au fost solicitate după ce un incendiu a început să se extindă. Ajunși la fața locului pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere, cu descarcerarea și cu un echipaj SMURD.

Din primele informații, personalul clinicii a reușit să evacueze toate persoanele, iar nimeni nu a fost rănit. Autoritățile urmează să facă cercetări pentru a stabili de la ce a pornit incendiul.

“Astăzi, 01.09.a.c, în jurul orei 12:30, pompierii arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei unități medicale private, din municipiul Arad.

De îndată, din cadrul Detașamentului de pompieri Arad au fost dislocate următoarele forțe și mijloace: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare, autoscara S42 și două ambulanțe SMURD, încadrate cu 21 de salvatori.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la nivelul acoperișului clădirii, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, cu posibilitate de propagare la restul clădirii cât și la imobilele învecinate.

La ora anunțării incendiului, în clădire se aflau două persoane (angajați ai unității medicale), care s-au autoevacuat în condiții de siguranță, până la sosirea forțelor de intervenție. Niciunul nu a solicitat asistență medicală.

Menționăm faptul că policlinica nu este deocamdată deschisă publicului, această urmând să fie inaugurată în următoarea perioadă.

Datorită promptitudinii și a profesionalismul pompierilor arădeni, incediul a fost localizat și lichidat în limitele găsite în mai puțin de o oră, salvând astfel clădirea și bunurile aflate în interior.

A ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 250 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: trăsnet/ fulger“, a transmis ISU Arad.

Comentarii

comentarii