Acasă Actualitate Pacienţii asiguraţi din Timiş şi Arad beneficiază de toate serviciile gratuite, la...

Pacienţii asiguraţi din Timiş şi Arad beneficiază de toate serviciile gratuite, la medicii de familie, ca şi până acum

850
DISTRIBUIȚI

Pacienţii asiguraţi din Timiş vor beneficia în continuare gratuit de consultaţii, bilete de trimitere şi reţete compensate  de la cabinetele medicilor de familie de care aparţin, după ce toţi cei 412 medici au semnat actul adiţional la contractul de anul trecut, cu Casa Judeţeană de Sănătate.

Reprezentanţii CJAS Timiş au informat miercuri că anul trecut au avut contracte cu Casa 414 medici, dar unul a decedat şi altul s-a retras din sistem, dar toţi ceilalţi 412 medici au semnat actul adiţional.

Preşedinta filialei Timiş a Societăţii de Medicină a Familiei, dr. Claudia Iftode, spune că contractul este legal şi că le-a recomandat medicilor de familie din judeţ să-l semneze.

Cu toate acestea, medicii de familie timişeni rămân nemulţumiţi de procentul mic alocat de Casa Naţională Medicinei de Familie, de doar 5,8%, în timp ce ei au solicitat 10%. Dacă în luna martie, când va apărea noul contract care va trebui semnat cu CJAS de către aceştia, nu se va rezolva problema şi dacă ceilalţi medici din ţară vor protesta, li se vor alătura şi medicii de familie din Timiş.

În judeţul Arad, din cei 250 de medici de familie care au avut anul trecut contracte cu CJAS, doar unul nu a semnat actul adiţional.

Comentarii

comentarii