Acasă Politica Pact parlamentar pentru proiectele Timișului și Timișoarei. Liderul social-democraților timișeni solicită colaborare,...

Pact parlamentar pentru proiectele Timișului și Timișoarei. Liderul social-democraților timișeni solicită colaborare, indiferent de partid

1283
DISTRIBUIȚI

Alfred Simonis solicită realizarea unei întâlniri la care să participe toți parlamentarii de Timiș, indiferent de apartenența lor politică, în cadrul căreia să se discute și să fie propuse pentru a fi susținute mai multe amendamente la bugetul de stat, care să ajute județul și Timișoara. Liderul PSD spune că nu dorește să își creeze capital politic din acest moment, chiar de aceasta este nevoie de o asemenea întrunire, pentru ca asemenea amendamente să fie propuse de fiecare parlamentar, dar să fie susținute de toți.

”Trebuie să identificăm soluțiile, vine votarea bugetului de stat, fac un apel la parlamentarii de Timiș, să nu abandoneze Timișul când face bugetul. Noi contribuim cel mai mult la bugetul de stat și vin bani puțini înapoi. Pentru săptămâna viitoare fac o invitație parlamentarilor, pentru a discuta și formula amendamente, dacă guvernul nu introduce în buget și să le susținem pentru județ și Timișoara. În numele grupului PSD, îi asigur că voi vota, alături de parlamentarii partidului, orice amendament susținut de parlamentarii de Timiș care e în favoarea județului. Sper să răspundă pozitiv, să lase orgoliile deoparte, să identifice soluțiile și să propunem amendamentele necesare”, a anunțat Alfred Simonis.

În acest sens, el a anunțat că va purta discuții cu primarii PSD din Timiș și va cere opinia acestora pentru a putea propune sugestii de finanare din bugetul național pentru proiectele acestora.

Simonis a mai spus că asemenea colaborări există și la alte județe, și acolo deputații și senatorii au reușit să ajungă la un acord.

Trebuie să facem front comun și să îndeplinim obiectivele pentru județ. Să vedem exemplul altor județe unde parlamentarii lucrează împreună. Cele 157 de voturi ale PSD vor fi favorabile oricărui amendament bun pentru Timiș”, a mai spus Simonis.

Deocamdată, Simonis a vorbit despre necesitatea finanțării unui nou spital, a infrastructurii rutiere, dar și pentru noul stadion sau un nou terminal plecări externe pentru Aeroportul Internațional Timișoara. De asemenea, el spune că o asemenea discuție este necesară pentru a se stabili ce amendament ar putea susține fiecare ales, el menționează că ideea sa nu urmărește să îi creeze capital politic.

Comentarii

comentarii