Acasă Actualitate Paisie Lugojanul, dezlănțuit împotriva vaccinului și certificatului COVID

Paisie Lugojanul, dezlănțuit împotriva vaccinului și certificatului COVID

DISTRIBUIȚI

După ieșirile IPS Părinte Teodosie al Tomisului contra certificatului de vaccinare și episcopul vicar Paisie Lugojanul a avut o predică anti-vaccin.  

În predica rostită la Duminica Sfinților Strămoși, 12 decembrie, în care s-a citit Pilda celor poftiți la cina Fiului de Împărat, Paisie Lugojanul a dat ”îndrumări”, extra-medicale, despre cum trebuie să se comporte creștinii în aceste vremuri pandemice. Paisie s-a poziționat tranșant împotriva Certificatului de vaccinare.

 „Nădăjduiesc ca Dumnezeu să aibă milă și să nu ajungem să trăim ceea ce se propovăduiește și – un cuvânt mai nou – se „implementează”, și anume să ajungem să venim cu un certificat la Biserică. Dacă vom ajunge la nivelul acesta înseamnă că de fapt nu mai suntem oameni!”, s-a dezlănțuit Paisie.

Întinând jertfa tinerilor din decembrie 89 și sângele scurs chiar pe treptele Catedralei, Paisie a susținut că „dacă o să ajungem să venim la Biserică în baza unui certificat înseamnă că Libertatea noastră nu mai există, a apus”. A lega libertatea și religia de un certificat care îi protejează, chiar de moarte, pe oameni în aceste vremuri ale pandemiei este aberantă.

 

 Paisie nu a uitat să îi atace pe cei care sunt azi la putere, despre care spune că „au mințit 32 de ani și o să mintă în continuare”. adăugând că ”este incalificabil ca un grup minoritar, de atei și personaje de alte confesiuni decât cea creștină, își permite să hotărască pentru ortodocșii majoritari ai țării cum să-și țină slujbele. Biserica este autonomă”.

„Care este logica acestor restricții? Nu este nimic logic în ceea ce se întâmplă!”, a mai predicat episcopul vicar, vorbind de exemplu celor care ”călătoresc ca sardinele, și nouă-zece ore într-un zbor transoceanic, dar în schimb la Sfânta Liturghie, doua-trei ore, li se impune credincioșilor să stea la doi metri unii de alții și să se vaccineze”.

Preotul șo-a permis chiar să compare autoritățile cu naziștii și comuniștii ”care spuneau că vor numai binele poporului”, susținând că; „câtă vreme obligi pe cineva, binele cu forța nu există!”.

Și aberațiile au continuat: „Nu știu când a fost o dictatură mai „interesantă”: înainte de 1989 aveam o cartelă și cumpărăm pe un bon două pâini; acuma se propovăduiește că nu ai voie să mai intri într-un în magazin dacă nu ai un pașaport „verde”. Când a fost mai rău, atunci sau acum? Am ajuns să trăim într-o frică cumplită, nu ne mai vedem unii cu alții, stăm la distanță, ne gândim ‘e vaccinat, nu e vaccinat’? Dar cu toții vom muri, fie că suntem nevaccinați fie că suntem vaccinați”.

Paisie Lugojeanul a îndrăznit chiar să îl facă trădător pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel, care a declarat acum câteva săptămâni, la finalul unei ședințe solemne la Parlament, că s-a vaccinat împotriva COVID-19: ”Își închipuie cineva că cei care au luptat pentru Libertate în 1989 sfidând forțele înarmate ale Partidului Comunist vor da înapoi în fața unor glugi de coceni, trădători de cea mai joasă speță ai Bisericii și ai Țării?”.

Sursa: activenews.ro

 

Comentarii

comentarii