Palatul Ciobanu din Timișoara a fost restaurat. De la distanță e o încântare să privești imobilul construit între anii 1924 și 1926. Încă o clădire istorică și-a recăpătat strălucirea, am putea spune. Doar că la o privire mai atentă, iese la iveală finisajul făcut de mântuială. Neatenția la detalii de pe clădire a fost observată de cei de pe grupul de Facebook „Banatul de altădată”. Imaginile vorbesc de la sine.
Palatul Ciobanu a fost construit de avocatul Pompiliu Ciobanu, imediat după trecerea Banatului în granițele regatului României, după planurile arhitectului Mthias Hubert, în stil Secession.
Pompiliu Ciobanu a făcut parte din grupul de 40 de reprezentanţi ai Banatului la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. A făcut parte din grupul de inițiativă care a facilitate construcția Catedralei Ortodoxe din Timișoara.
Este apreciată pentru fațada decorată cu două statui ce înfățișează un cioban cu o oaie şi o ciobăniţă cu o suveică în mână, opera sculptorului Ferdinand Gallas.
SURSA FOTO Facebook/Banatul de altadata