Acasă Actualitate Palatul Merbl din Piața Victoriei arată ca-n occident, după restaurare

Palatul Merbl din Piața Victoriei arată ca-n occident, după restaurare

DISTRIBUIȚI

Piața Victoriei din Timișoara ar arăta strălucitor dacă toate palatele istorice ar fi frumos restaurate. Pe multe din ele se află acum schelele, semn că se lucrează. Nu de mult a fost dezvelită o parte din Palatul Lloyd, cea dinspre Corso. Tot pe această parte se află și Palatul Merbl, care a adăpostit la parter, multă vreme, Librăria Mihai Eminescu – cea mai mare librărie din oraș în perioada comunistă.  
 
Proprietarii palatului s-au decis să renoveze imobilul, iar acum partea dinspre Piața Victoriei este gata. Cu noua și moderna librăriei Cărturești, clădirea arată cu adevărat ca-n occident.  
 
Palatul Merbl fost construit în 1911, în stil Secession cu elemente de baroc după planurile arhitectului Arnold Merbl, constructorul Palatului Lloyd din aceeași piață. Între cele două se găsește alternat Palatul Neuhausz. 
 
Merbl a fost un important constructor din Timișoara, firma sa Arnorld Merbl Co. fiind cunoscută și în afara orașului. A contribuit și la ridicarea complexului Piarist, între 1904 și 1908.  

Comentarii

comentarii