Acasă Actualitate Până la sfârşitul anului 2012, toate ţările din UE trebuie să interzică...

Până la sfârşitul anului 2012, toate ţările din UE trebuie să interzică fumatul în public

DISTRIBUIȚI

Interdicţia fumatului în spaţiul public nu este îndreptată împotriva producătorilor de tutun sau împotriva altei industrii, ci este motivată numai de grija pentru sănătatea oamenilor, aceasta este spre binele cetăţenilor, a declarat joi, la Sofia, comisarul european pe probleme de sănătate si politici de protecţie a consumatorului John Dalli. Sfârşitul anului în curs este termenul limită în care fiecare ţară din UE trebuie să interzică fumatul în public, a anunţat Dalli, care se află la Sofia pentru a promova o campanie a Comisiei Europene în acest sens.

Oficialul s-a întâlnit cu premierul bulgar Boiko Borisov şi cu ministrul sănătăţii Stefan Konstantinov. Dalli a mulţumit guvernului bulgar pentru decizia de a interzice fumatului în public începând de la 1 iunie 2012. El a promis că CE va ajuta Bulgaria în eforturile ei de a limita fumatul.

După introducerea interdicţiei, Bulgaria se va alătura majorităţii ţărilor europene care au făcut deja acest lucru. În opinia lui Dalli, este exclus ca interdicţia să afecteze în mod negativ industria turistică a Bulgariei, deoarece acest lucru nu s-a întâmplat în ţări precum Spania, Italia şi Irlanda.

Comisarul a mai spus că în ultimul an peste 160.000 de europeni s-au lăsat de fumat.

Cu toate acestea, numărul fumătorilor rămâne încă ridicat în UE, ridicându-se la 29% din populaţie. Potrivit datelor statistice prezentate de presa sofiotă, ponderea fumătorilor în Bulgaria este mult mai mare decât media europeană, situându-se la circa 50% din populaţie.

Dalli a mai spus la Sofia că următorii paşi ai Comisiei Europene vor fi îndreptaţi spre limitarea fumatului printre tineri. Bruxellesul intenţionează să interzică aromatizarea ţigaretelor, precum şi să încurajeze postarea pe pachetele de ţigări a unor imagini care ilustrează bolile provocate de fumat.

Agerpres

Comentarii

comentarii