Acasă Cultura Până în 2023, TM2021 vrea să transforme scena de world music din...

Până în 2023, TM2021 vrea să transforme scena de world music din Balcani într-una de succes internațional

DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii atenționează că, din cauza pandemiei de coronavirus, se prelungește termenul de aplicare în cadrul proiectului cultural MOST, pentru muzicienii și profesioniștii din domeniul world music.
 
Astfel, artiștii și profesioniștii din domeniul world music din România sunt informați că perioada de înscriere pentru trei dintre apelurile deschise în cadrul proiectului MOST a fost prelungită, până în 15 mai 2020.

MOST, proiect beneficiar al unei finanțări europene prin Programul Europa Creativă în valoare totală de 4 milioane de euro, își propune să transforme scena de world music din Balcani într-una competitivă la nivel internațional până în 2023.

Proiectul va conecta și susține artiștii de pe scena muzicii mondiale, manageri, festivaluri și instituții, oferind ocazia de conexiuni personale dar și schimburi de experiență, astfel încât festivalurile din acest domeniu să fie mai complexe și mai cu o diversitate mai mare de artiști.
 
Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este partenerul român al consorțiului de 8 organizații europene condus de Hangvető din Ungaria.
 
Apelurile pentru care s-a prelungit perioada de înscriere sunt următoarele:

Programul de formare în domeniul managementului de festival (Management Training) se adresează profesioniștilor emergenți (agenți, manageri, selecționeri și programatori ale unor spații dedicate muzicii, facilitatori).

Programul de export de muzică din Balcani (Balkan Music Export) vizează să sprijine artiștii, profesioniști și manageri de evenimente muzicale să se conecteze la piața globală de world music.

Programul de politici urbane (Urban Policies) dorește să încurajeze cooperarea dintre factorii decidenți și inițiative creative urbane în vederea creării unui mediu propice proiectelor muzicale prin politici la nivelul orașelor. Acest pilon sprijină cu 5000 EUR proiecte ale căror activități contribuie la atingerea acestui obiectiv. 

Toate detaliile și condițiile de participare sunt detaliate pe pagina de Internet a proiectului MOST. Toate aplicațiile vor fi depuse electronic, în limba engleză, până la data de 15 mai 2020.

Consorțiul condus de Hangvető (Ungaria) include alți 6 parteneri alături de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii: Piranha (Germania), organizatoarea WOMEX, cea mai importantă platformă de world music la nivel internațional; BOZAR, cunoscutul centru cultural din capitala Belgiei; Fundația EXIT (Serbia), organizatoarea festivalului omonim, recompensat de două ori cu titlul de cel mai bun festival european de amploare; Consiliul European al Muzicii, antena regională a Consiliului Internațional al Muzicii, care își propune să facă muzica parte integrantă a stilului de viață european; Fusion Embassy (Bulgaria), promotoarea artiștilor de la sud de Dunăre; Centrul Cultural Remont Capital din Albania -a informat ATCCE.

Detaliile referitoare la proiect pot fi urmărite pe pagina de Internet a proiectului MOST și pe contul de Facebook al proiectului, precum și pe site-ul și pagina de Facebook Timișoara 2021.


Comentarii

comentarii