Acasă Cultura Pandemia COVID nu poate închide teatrul! Patru spectacolele, în februarie, la Teatrul...

Pandemia COVID nu poate închide teatrul! Patru spectacolele, în februarie, la Teatrul German Timișoara

DISTRIBUIȚI

Pandemia COVID nu poate închide teatrul! În luna februarie, Teatrul German  de Stat Timișoara are fixate în program 4 spectacole, toate vor avea loc, vinerea, și transmise online, pe facebook-ul a instituției.

Vineri, 5 februarie 2021, 09:00-21:00, facebook

Streaming online: Albă-ca-Zăpada

După Frații Grimm –– Regia: Simona Vintilă

Se ia o regină vanitoasă şi i se acordă puteri magice. I se dă o oglindă fermecată ca sfetnic şi cea mai frumoasă fată din ţară ca fiică vitregă. Se aleg şapte pitici hazlii şi se trimit trei animăluţe drăguţe să îi arate Albei ca Zăpada drumul spre căsuţa piticilor din pădure. Se întărâtă regina, transformată în Baba Cloanţa să otrăvească un măr şi să i-l ofere fetei în dar. Se frământă toate aceste ingrediente la un loc şi se scufundă în multă culoare şi în muzică atrăgătoare. Se adaugă un vârf de cuţit de umor şi se cheamă şi prinţul salvator pentru a savura în final, cu mic şi mare, “Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”, cel mai îndrăgit basm al tuturor timpurilor la teatru.

Vineri, 12 februarie 2021, 09:00-21:00, facebook

Streaming online: Fetița din bolul peștelui auriu

de Morris Panych –– Regia: Radu Afrim

Vremuri tulburi: în Canada anilor ’60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului. Fetiţa nu ezită să îi pună la punct pe adulţii din jurul său, merge la o şcoală catolică, deşi se declară budistă, şi îşi adoră peştişorul auriu. Acesta dispare din casă chiar in ziua în care mama ei decide să îşi părăsească familia, şi doar o coincidenţă face să nu se întâmple astfel. La scurt timp, Iris îl aduce acasă pe un naufragiat care seamănă izbitor de  mult cu peştişorul ei auriu, astfel că deodată fata începe să creadă în reîncarnare. Va reuşi acesta să îi apropie din nou pe membrii acestei familii?

 

Vineri, 19 februarie 2021, 19:30-22:30, www.eventim.ro

Après Ski – Liniște aici sus!

de Klaus Eckel –– Concept: Niko Becker

Spectacolul va fi transmis online pe platforma de difuzare Eventim, de unde pot fi achiziționate și biletele. După ce biletul este achiziționat, participanții vor primi prin e-mail biletul care conține codul de acces, iar în ziua evenimentului, cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, vor primi și link-ul care se va accesa prin codul de pe bilet pentru a putea viziona reprezentația.

Spectacolul va fi disponibil în intervalul orar 19.30 – 22.30.

Georg Karner este o persoană mediocră. Câștigă un salariu mediu, este căsătorit și are un loc de muncă sigur la o companie farmaceutică. Georg este invitat la congresul medical anual care se desfășoară într-o zonă de schi. Totul decurge obișnuit. Dar apoi se așază la ora 16:46, un minut după ultima ascensiune oficială, singur pe telescaun. Activitatea liftului este oprită și Georg Karner rămâne blocat.

Cum reacționează o persoană mediocră atunci când este abandonată de soartă? Se cațără? Sare? Sau este suficient să dispere? Ce faci când soarta îți oferă brusc o cantitate incredibilă de timp? Această pauză impusă, de la ritmul vieții de zi cu zi, îl împinge pe Georg Karner spre contemplare. Își amintește adevăratele sale dorințe și vise, observă cum viața lui se scurge într-o mediocritate plictisitoare.

Suntem cu toții un pic asemeni lui Georg Karner. Sclavi ai civilizației moderne, cu atitudinea corespunzătoare acesteia. Dar care sunt dorințele noastre reale? Și cât de mult ne-am îndepărtat de fapt de ele? Chiar facem ceva cu viața noastră, sau viața face din noi oameni mediocri nefericiți și materialiști? O noapte singuratică pe un telescaun îți poate deschide cu adevărat ochii.

Vineri, 26 februarie 2021, 09:00-21:00, facebook

Streaming online: Nepal

de Urs Widmer. Coordonarea: Franz Kattesch și Konstantin Keidel

Doi bărbaţi, Hans şi Heinz, se ascund în teatru. Îşi petrec timpul cu jocuri și povestiri, îşi reînscenează fanteziile si coşmarurile. Teatrul este pentru ei un refugiu faţă de pericolele lumii exterioare. Nepal este invocat ca destinație îndepărtată și deopotrivă ca ideal de libertate. Autorul Urs Widmer izbutește, inclusiv prin jocuri de cuvinte şi umor negru, să formuleze o atitudine critică la adresa societății. Adaptarea piesei de către Franz Kattesch și Konstantin Keidel pentru Teatrul Geman de Stat Timișoara a fost realizată în concordanţă cu dorinţa autorului: “Piesa este adaptabilă şi trebuie rescrisă pentru fiecare oraş.” Au fost luate în considerare în special aluziile la nume şi evenimente locale.

Comentarii

comentarii