Acasă Politica Panică printre liberalii: Falcă pierde un deputat

Panică printre liberalii: Falcă pierde un deputat

1896
DISTRIBUIȚI

În filiala arădeană a PNL, problemele par să nu se mai sfârşească. Tensiunile se acutizează, iar Ludovic Orban nu a reuşit să facă ordine la Arad.

Deputatul Eusebiu Pistru se pare că va pleca din PNL. Conform site-ului http://www.stiripesurse.ro, deputatul arădean urmează să părăsească partidul pentru că „nu este în cele mai bune relații nici cu cei din conducerea centrală, nici cu cei din conducerea locală. Deputat de Arad, Pistru este într-un război deschis cu Gheorghe Falcă, cel care domină autoritar partidul în zonă”. Acelaşi site spune că: „În ultima perioadă se pare că tensiunile din partid s-au acutizat, odată cu acțiunile în forță ale lui Ludovic Orban, iar Eusebiu Pistru este decis să părăsească PNL”. Surse din mediul politic arădean afirmă că Eusebiu Pistru ar fi plecat de mult din PNL dar că a decis să mai rămână pentru că Ludovic Orban i-ar fi promis că îl va demite pe Gheorghe Falcă de la conducerea organizaţiei judeţene, în urma contestaţiilor depuse pentru modul nestatutar în care au fost organizate alegerile. Pistru, spun aceleaşi surse, ar fi tatonat o eventuală trecere la ALDE. Cu câteva luni în urmă, el purtase negocieri şi cu PSD, care însă nu s-au materializat.

Gheorghe Falcă, spun surse din cadrul PNL, a negociat cu Ludovic Orban pentru susţinerea acestuia la şefia PNL. Conform înţelegerii, Orban îl lasă pe Falcă preşedinte al PNL Arad, deşi a fost contestat că a câştigat alegerile judeţene fără respectarea statutului partidului şi, mai mult, îl va plasa pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare. Până când Ludovic Orban se gândeşte dacă şi cum va rezolva problemele de la Arad, organizaţia judeţeană a PNL poate pierde unul dintre cei doi deputaţi. Probabil, în viitorul apropiat, mai mulţi liberali arădeni sătui de politica dictatorială a lui Falcă vor părăsi partidul.

Comentarii

comentarii