Acasă Actualitate Parada clătitelor i-a adus pe bănățeni, la 7 km de Timișoara

Parada clătitelor i-a adus pe bănățeni, la 7 km de Timișoara

913
DISTRIBUIȚI

Cu respectarea regulilor de protecție anti-COVID, bănățenii au avut ocazia să participe la o inedită şi delicioasă manifestare culinară, la 7 km de Timişoara, în acest sfârşit de săptămână.

Este vorba de Parada clătitelor, ediția a patra, care s-a desfășurat, sâmbătă și duminică – 3 -4 octombrie, de la ora 12.00, la pensiunea Anette din satul Covaci.

Timișenii au avut la dispoziție o ofertă bogată de clătite, cu diferite umpluturi, la prețuri accesibile.

Clătite bănățene la cuptor, clătite clasice, preparate în fața clientului și umplute cu ciocolată, dulceață de afine și gem de caise, dar și clătite umplute cu ciuperci sau cu carne și băgate la cuptor.

Care e rețeta clasică de preparat clătite? Doamna Anette a explicat, dar fără să divulge secretul produselor pregătite în propria bucătărie. Este nevoie de făină și de lapte pentru aluatul care se prăjește pe o plită specială.

Umplutura de ciuperci e simplă. Ciupercuțele proaspete sunt tăiate mărunt și trase la tigaie cu ceapă, smântână și diferite mirodenii. Se umple clătita și se bagă la cuptor. La fel se procedează și pentru prepararea umpluturii de carne.

Comentarii

comentarii