Acasă Actualitate Parc industrial marca DKMT

Parc industrial marca DKMT

DISTRIBUIȚI

Ca în fiecare an reprezentanţii României, Serbiei şi Ungariei s-au întâlnit la Triplex Confinium. Această piatră de hotar – monumentul Triplex Confinium – este punctul unde se întâlnesc liniile de graniţă a celor trei ţări care fac parte din euroregiunea DKMT (Dunăre-Criş-Mureş-Tisa). De data aceasta adunarea generală DKMT s-a desfăşurat în Serbia. De fiecare dată locul de desfăşurare al adunări se schimbă într-una din aceste trei ţări. Şefia DKMT a fost preluată pentru un an de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc. În cazul DKMT şefia e prin rotaţie. Şi de această dată la piatra de hotar unde se unesc cele trei ţări a avut loc un cros unde au participat copii din România, Ungaria şi Serbia. Pe lângă autorităţi şi copii au fost prezenţi şi zeci de cetăţeni din cele trei ţări.
Fiind localităţi apropiate de graniţă, cetăţenii din ţările vecine sunt prieteni sau unii chiar rude. Graniţele se deschid şi se pot reîntâlni. 
Pentru români şi unguri modalităţile de trecere a frontierei sunt mai uşoare, pentru sârbi e mai dificil.
Românii şi ungurii pot intra cu paşaportul în Serbia, dar sârbii mai au nevoie pe lângă paşaport şi de viză. Graniţele s-au ţinut deschise şi duminică.
După ce evenimentul de la piatra de hotar a luat sfârşit autorităţile celor trei ţări au luat drumul Serbiei pentru a participa la Adunarea Generală a Euroregiunii DKMT ce a avut loc la Kanijza.
Subiectul principal al discuţiei în Adunarea Generală a DKMT l-a reprezentat crearea unui parc industrial euroregional.
Se doreşte ca până la sfârşitul acestui an să se finalizeze studiul de fezabilitate pentru acest parc industrial din zonă, mai ales ţinând cont de faptul că reprezentanţii celor trei ţări au spus că în această perioadă obţinerea de fonduri euroregionale reprezintă un obiectiv principal, mai ales că trecem printr-o perioadă de criză. Iar un proiect de acest gen ar face bine celor trei ţări.

Comentarii

comentarii