Acas─â Actualitate Parc industrial marca DKMT

Parc industrial marca DKMT

437
DISTRIBUIȚI

Ca ├«n fiecare an reprezentan┼úii Rom├óniei, Serbiei ┼či Ungariei s-au ├«nt├ólnit la Triplex Confinium. Aceast─â piatr─â de hotar – monumentul Triplex Confinium – este punctul unde se ├«nt├ólnesc liniile de grani┼ú─â a celor trei ┼ú─âri care fac parte din euroregiunea DKMT (Dun─âre-Cri┼č-Mure┼č-Tisa). De data aceasta adunarea general─â DKMT s-a desf─â┼čurat ├«n Serbia. De fiecare dat─â locul de desf─â┼čurare al adun─âri se schimb─â ├«ntr-una din aceste trei ┼ú─âri. ┼×efia DKMT a fost preluat─â pentru un an de pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Timi┼č Constantin Ostaficiuc. ├Än cazul DKMT ┼čefia e prin rota┼úie. ┼×i de aceast─â dat─â la piatra de hotar unde se unesc cele trei ┼ú─âri a avut loc un cros unde au participat copii din Rom├ónia, Ungaria ┼či Serbia. Pe l├óng─â autorit─â┼úi ┼či copii au fost prezen┼úi ┼či zeci de cet─â┼úeni din cele trei ┼ú─âri.
Fiind localit─â┼úi apropiate de grani┼ú─â, cet─â┼úenii din ┼ú─ârile vecine sunt prieteni sau unii chiar rude. Grani┼úele se deschid ┼či se pot re├«nt├ólni. 
Pentru rom├óni ┼či unguri modalit─â┼úile de trecere a frontierei sunt mai u┼čoare, pentru s├órbi e mai dificil.
Rom├ónii ┼či ungurii pot intra cu pa┼čaportul ├«n Serbia, dar s├órbii mai au nevoie pe l├óng─â pa┼čaport ┼či de viz─â. Grani┼úele s-au ┼úinut deschise ┼či duminic─â.
Dup─â ce evenimentul de la piatra de hotar a luat sf├ór┼čit autorit─â┼úile celor trei ┼ú─âri au luat drumul Serbiei pentru a participa la Adunarea General─â a Euroregiunii DKMT ce a avut loc la Kanijza.
Subiectul principal al discuţiei în Adunarea Generală a DKMT l-a reprezentat crearea unui parc industrial euroregional.
Se dore┼čte ca p├ón─â la sf├ór┼čitul acestui an s─â se finalizeze studiul de fezabilitate pentru acest parc industrial din zon─â, mai ales ┼úin├ónd cont de faptul c─â reprezentan┼úii celor trei ┼ú─âri au spus c─â ├«n aceast─â perioad─â ob┼úinerea de fonduri euroregionale reprezint─â un obiectiv principal, mai ales c─â trecem printr-o perioad─â de criz─â. Iar un proiect de acest gen ar face bine celor trei ┼ú─âri.

Comentarii

comentarii