Acasă Economic Parchetul Judecătoriei Arad s-a autosesizat în cazul presupuselor falsurilor depuse la licitații...

Parchetul Judecătoriei Arad s-a autosesizat în cazul presupuselor falsurilor depuse la licitații de Confort SA

DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a autosesizat în cazul presupuselor falsurilor depuse la licitații de Confort SA.  Georgică Cornu, va trebui să dea explicaţii pentru documentele presupuse a fi falsificate cu semnătura şi ştampila primarului Timişoarei, depuse de societatea pe care o patronează, SC Confort SA, la două licitaţii organizate de Primăria Arad. 

Presupusele falsurile au fost descoperite încă din vara anului trecut de către funcţionarii Primăriei Timişoara, dar totul a fost ținut sub tăcere până în luna ianuarie a acestui an. Societatea Confort a prezentat la Primăria Arad, pentru două licitații publice, amenajarea de piste pentru biciclete pe faleza Mureşului şi reabilitarea pasajului rutier Micalaca, un proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor de modernizare a bulevardelor Liviu Rebreanu – Iosif Bulbuca din Timişoara, o recomandare în care apare calificativul de „foarte bun” pentru lucrarea de pe Rebreanu executată de Confort şi încă o scrisoare de recomandare pentru un angajat al aceleiaşi societăţi, pe care apar semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi ştampila Primăriei Timişoara. Cei de la Arad au cerut însă un punct de vedere de la Primăria Timișoara cu privire la veridicitatea acestor acte. Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, declara marți, 10 ianuarie, că în vara anului trecut, reprezentanţii Primăriei Arad au cerut municipalităţii Timişorene referinţe despre firma Confort, care a executat lucrările de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu din Timişoara. Ciuhandu susținea că la Primăria Arad a fost trimisă o scrisoare de recomandare care avea mai multe semnături falsificate, printre care a sa și ale lui Culiţă Chiş şi Ioan Ganciov, doi şefi de departament din Primăria Timişoara.  ”Sunt consternat de atacurile agresive concertate de primar și de funcţionarii publici din Primăria Timişoarei, la adresa mea si a companiilor pe care le patronez. Lipsa performanței primarului în cadrul Primăriei, orgoliul care îl caracterizează, lipsa apariţiilor în presa, cât și dorinţa de a-și promova imaginea, având în vedere apropierea alegerilor, l-au determinat  pe Gheorghe Ciuhandu să recurgă la astfel de mijloace. În cazul în care aceste semnături sunt false și nu îi aparţin îl rog pe primar să se adreseze instanţelor de judecată, pentru atragerea răspunderii celor vinovaţi,” răspundea Georgică Cornu, printr-o scrisoare deschisă, acuzațiilor primarului Ciuhandu.

Oficialii Primăriei Timişoara au afirmat că nu pot sesiza organele abilitate și că această responsabilitate aparține Primăria Arad. În același timp oficialii municipalităţii arădene afirmau că acest lucru este responsabilitatea autorităţilor din Timişoara care au constatat falsul. La mai bine de jumătate de an de la descoperirea presupuselor falsurilor Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu în acest caz. Cei de la Primăria Timişoara au fost înştiinţaţi de Primăria Arad că documentele la care s-a făcut referire au fost depuse la Parchet.

Comentarii

comentarii