Acasă Actualitate Parcările ilegale şi prezenţa oamenilor străzii – cele mai des înregistrate plângeri...

Parcările ilegale şi prezenţa oamenilor străzii – cele mai des înregistrate plângeri la Poliţia Locală Timişoara

DISTRIBUIȚI

Parcarea ilegală a autovehiculelor în special pe zone rezervate persoanelor cu handicap şi pe spaţiul verde a fost cel mai des semnalată de către timişoreni la Poliţia Locală, de la începutul anului 2012. Se mai adaugă parcarea în staţii de taxi, pe treceri de pietoni şi mai ales pe căile de acces în curţi sau la instituţii, ori pe liniile de tramvai.

Peste 1.500 de plângeri în primele 3 luni

Astfel de situaţii au fost semnalate, de la începutul acestei luni, pe străzi precum Vasile Balmuş, Pestalozzi, Atomului, Bdul Regele Carol, Tulnicului. Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, a precizat că, în primele trei luni ale acestui an, cetăţenii Timişoarei au apelat la Poliţia Locală pentru a solicita sprijin, pentru a reclama diverse situaţii care îi deranjează şi a căror rezolvare intra în competenţa poliţiştilor locali sau pentru a semnala probleme ale comunităţii, numărul sesizărilor şi reclamaţiilor fiind cu o treime mai mare faţă primul trimestru din anul trecut şi se ridică la 1.542 primite atât în scris, cât şi telefonic sau on-line. Totodată, comparativ cu anii trecuţi, în anul 2011 numărul sesizărilor şi reclamaţiilor primite de la cetăţeni este 5.537, aproape dublu faţă de anul 2010, când numărul sesizărilor s-a ridicat la 3.023.

Abandonarea de deşeuri pe spaţiul public

Un număr mare de sesizări venite din partea cetăţenilor se referă la prezenţa oamenilor străzii, care îşi improvizează colibe pe domeniul public sau deranjează trecătorii tulburând liniştea în anumite zone ale oraşului. Spre exemplu, în aceste zile s-a semnalat că, în spatele unui imobil de pe Calea Stan Vidrighin, persoane fără adăpost şi-au improvizat colibe pe un teren viran. Pe strada Muzicescu, lângă Şcoala Generală nr. 13, s-a semnalat prezenţa oamenilor străzii, la fel pe str. V. Goldiş, sub un balcon. În toate cazurile s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi îndrumării către domicilii a celor depistaţi în această situaţie.

Alte aspecte semnalate sunt legate de curăţenie. Spre exemplu, pe str. Prepeliţei, în Freidorf, s-a semnalat abandonarea de deşeuri precum moloz şi resturi de la materiale de construcţii, la fel pe str. Preyer sau pe Aleea Rachetei.

La telefonul 968, cele mai multe sesizări sunt legate de imobile degradate care sunt un pericol pentru cetăţeni, solicitându-se împrejmuirea acestora. Astfel de cazuri s-au semnalat pe str. F. Mercy, str. Ştefan cel Mare sau lângă Fabrica de Bere.

Au mai fost semnalate situaţii precum lipsa capacelor de canal, gropi pe unele străzi, incendii, muzica dată tare, deţinerea câinilor în apropierea imobilelor de locuit etc.

„În cazurile care intră în competenţa Poliţiei Locale, s-au luat măsurile legale, iar cele care intră în competenţa altor instituţii au fost aduse la cunoştinţa acestora”, a precizat Daniela Seracin. Cetăţenii pot face sesizări la numerele de telefon 0256.246.112, 0256.968, prin email: contact[at]politialoctm.ro, sau, în scris, la sediul instituţiei.

Comentarii

comentarii