Acasă Actualitate Parcul Botanic din Timișoara, redeschis într-un final, chiar dacă instalația de iluminat...

Parcul Botanic din Timișoara, redeschis într-un final, chiar dacă instalația de iluminat nu este gata

DISTRIBUIȚI

Începând de luni, 7 noiembrie, timișorenii pot vizita din nou Parcul Botanic, cel care urmează să aibă pentru prima dată sistem de iluminat. Firma Elby Energy Projects SRL a finalizat de montat stâlpii, iar acum rămân doar de configurat, testat și reglat corpurile de iluminat. Redeschiderea parcului a fost totuși întârziată, aceasta fiind inițial programată pentru data de 29 octombrie.

„De ieri, porțile Parcului Botanic sunt din nou deschise. Proiectul de introducere a iluminatului în unul din parcurile emblematice ale Timișoarei continuă. Au fost montați stâlpii și urmează configurarea instalațiilor electrice, testarea și reglarea corpurilor de iluminat cu LED. Investiția include 219 stâlpi de iluminat pietonal și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3,4 kilometri. Valoarea contractului este de 2,5 milioane de lei (TVA inclus) și este finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020”, transmit reprezentanții primăriei.

Proiectul prevede instalarea a 219 stâlpi de iluminat public și extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3.400 de metri liniari. Proiectul presupune: realizarea unei rețele electrice subterane (LES), alimentarea rețelei electrice nou proiectate, montarea stâlpilor de susținere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal și implementarea unui sistem de telegestiune cu dimming la nivel de punct luminos. Astfel, scopurile proiectului sunt și reducerea consumul de energie electrică, realizarea unui iluminat corect al parcului și adaptarea la funcțiunile spațiului public, pentru creșterea confortului și siguranței celor care îl traversează.

Comentarii

comentarii