Acasă Actualitate Parcul Central va fi gata în martie 2019, cu o întârziere de...

Parcul Central va fi gata în martie 2019, cu o întârziere de aproape un an

402
DISTRIBUIȚI

Timişorenii nu au avut şansa de a se bucura în acest an de plimbări prin Parcul Central, impracticabil de mai bine de un an şi total respingător de mai mulţi ani.

Problemele de la furtuna din septembrie 2017 şi încurcături financiare au ţinut departe finalizarea lucrărilor în 2018. Acum primarul Nicolae Robu anunţă un nou sezon de promenadă prin Parcul Central: primăvara lui 2019.

“Parcul Central va ieși superb și-l vom adăuga la zestrea de parcuri frumoase ale orașului încă unul, ridicat la alte cote decât a fost până acum”, afirmă primarul Nicolae Robu.

Parcul Cental va fi refăcut din temelii, tot proiectul costând aproape 8 milioane de lei, de la bugetul local şi va încerca să imite stilul grădinilor vieneze ale Palatului Schonbrunn.

Lucrările de modernizare a Parcului Central au început în martie 2017 și trebuiau să dureze 12 luni. De lucrare se ocupă asocierea de firme Lovrintim și Rogera, care s-au angajat că reabilitează parcul cu un preț mult mai mic decât cel estimat, aproape la jumătate, adică cu 6,5 milioane de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă aproape 1,7 milioane de euro.

Comentarii

comentarii