Acasă Eveniment Parcul Copiilor din Timişoara va fi gata în vara acestui an

Parcul Copiilor din Timişoara va fi gata în vara acestui an

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Adrian Orza şi Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, au vizitat, marţi, 31 ianuarie, Parcul Copiilor din Timişoara, pentru a vedea cum merg lucrările de reamenajare a parcului în care, peste câteva luni, se vor juca micuţii din Timişoara. Cei doi şefi s-au declarat mulţumiţi de stadiul lucrărilor, spunând că, în momentul de faţă, se fac lucrări de întreţinere şi câteva lucrări interioare, unde se poate lucra chiar dacă afară este ger. În momentul de faţă se fac lucrări de corecţie la arborii din parc şi câteva lucrări la interiorul unei clădiri. Imediat ce vremea se va încălzi, vom începe în forţă cu amenajarea aleilor şi cu montarea jocurilor pentru copii. Sperăm ca parcul să fie gata în vara anului acesta”, a spus viceprimarul Adrian Orza.

Parcul Copiilor are o tradiție de peste 100 de ani

În anul 1858, în Timișoara a fost amenajat primul parc destinat copiilor, care se numea, la acea vreme, Parcul Franz Josef. Denumirile ulterioare au fost: Parcul Mihai Eminescu, după 1919, Parcul Pionierilor, după 1950, iar din 2006 poartă denumirea de Parcul Copiilor “Ion Creangă”. În vara acestui an au demarat lucrările de reamenajare şi modernizare a parcului. După ce se vor finaliza lucrările de reabilitare,  noul parc destinat micuților va avea 23 de zone, printre care: Pădurea poveştilor, Pădurea întunecată, Ţara uriașilor și multe alte spații atractive pentru copii. În Pădurea poveștilor vor fi create lumi miniaturale, inspirate din cinci poveşti tradiţionale: Capra cu trei iezi – Ion Creangă, Punguţa cu doi bani – Ion Creangă, Harap Alb – Ion Creangă, Greuceanu – Petre Ispirescu, Prâslea cel voinic şi merele de aur – Petre Ispirescu.

Pădurea Întunecată este destinată copiilor cu vârste peste 6 ani, datorită tematicii şi echipamentelor de joacă folosite. Spaţiul este structurat în jurul unui traseu sinuos, care străbate un masiv de arbori ce creează imaginea pădurii întunecate. Copiii care pornesc pe acest traseu pot experimenta diverse jocuri dinamice, precum: sărituri pe platforme în formă de floare, cu arcuri, menţinerea echilibrului pe un sistem de bârne, care traversează albia unui lac presărat cu plante acvatice, echilibristică pe un complex divers de bârne, escaladarea unei stânci artificiale. Reprezentanții municipalității spun că, în acest moment, au fost finalizate aproximativ 90 la sută din lucrările de constucție care au vizat refacerea amfiteatrului, ce a fost reabilitat şi mărit, de asemenea, au fost refăcute rețelele de apă-canal și a fost demolat bazinul, unde, altădată, micuții se plimbau pe apă cu hidrobicicletele. În momentul de față, reprezentanții municipalității au achiziționat din Germania câteva echipamente de joacă performante, printre care: elicopter, joc fitness trambulină, joc balansare – Podul Tibetan, joc balansare – Pod Rumba, joc balansare – Pod Cha Cha, jocuri de echilibru, joc de căţărare – Piramidă din funii, căsuţa din copac, turn cu far, scară din lemn tip Manilla. Una dintre piesele de rezistență ale acestui parc este un carusel pentru copiii cu dizabilități, care nu au fost uitați de municipalitatea timişoreană.

Comentarii

comentarii