Acasă Cultura Parcul de sculptură Triade din Calea Girocului se transformă în spațiu pentru...

Parcul de sculptură Triade din Calea Girocului se transformă în spațiu pentru evenimente culturale

DISTRIBUIȚI

După 20 de ani de la deschidere, Parcul de sculptură Triade din Timișoara se transformă. Sculpturile monumentale care au constituit cel mai mare parc urban de sculptură în aer liber din România își mută mesajele în locații noi, iar Grădina Triade devine un spațiu dinamic, de coagulare comunitară și formare a publicului din zona de vecinătate.

Evenimente lunare de arhitectură, muzică, artă vizuală sau poezie, spectacole de teatru, proiecții de film, tururi ghidate și întâlniri cu copiii sau Sărbătoarea Zilei cartierului sunt doar câteva dintre activitățile care vor debuta în 21 iunie și se vor desfășura în noul spațiu, reconfigurat în cadrul proiectului intitulat “Grădina Triade – spațiu polimorf”.

Inițiatoare a proiectului, Fundația Interart Triade, alături de partenerii săi  – Institutul Cultural Francez, Asociația Centrul Cultural Plai, Universitatea Politehnica Timișoara, Școala Waldorf,  Bienala timișoreană de arhitectură BETA, Asociația Culturală Auăleu, Asociația Braytim – va anunța curând detalii despre proiect, despre evenimentul de debut și calendarul evenimentelor care vor anima în această vară marginea orașului la întâlnirea cu noul cartier.

Comentarii

comentarii