Acasă Administraţie Parcul Pădurice va deveni o atracţie a oraşului, spune primarul Robu

Parcul Pădurice va deveni o atracţie a oraşului, spune primarul Robu

DISTRIBUIȚI

Parcul-Lidia-Timisoara-11După ani de zile în care zona Giroc a fost una dintre cele mai neglijate din Timişoara, iar locuitorii cartierului nu aveau unde să-şi scoată copiii la plimbare sau bătrânii la o recreere, Parcul Pădurice îi va răsplăti din plin.
„În curând va fi gata Parcul Pădurice, care se va alătura celorlalte parcuri superbe ale Timişoarei. Vom avea acolo amenajări deosebite”, a anunţat primarul Nicolae Robu.
Ineditul parcului constă în faptul că s-au creat aranjamente vii ce amintesc de zona mediteraneană, zona spaniolă, grecească, italiană, de întregul design peisagistic ocupându-se aceeaşi firmă (Lovritim, n.r.) care a creat şi noul Parc al Justiţiei.
Este amenajat şi un lac, sunt spaţii cu plante aromate, s-au plantat arbori din mai multe specii, plante florifere, un rosarium cu o gamă diversificată de specii de trandafiri, care a dublat suprafaţa preexistentă destinată rozelor.
A fost creat şi un sistem de irigaţii, care până acum nu a existat aici, dar s-au modernizat şi mobilierul urban şi sistemul de iluminat, care va folosi energia solară, la fel ca şi în Parcul Justiţiei.
Pentru cei care doresc să facă mai multă mişcare, sunt amplasate diferite aparate de fitness în aer liber şi piste pentru biciclete, spaţii de joacă pentru cei mici, dar şi pentru copii cu handicap locomotor. Tot aici a fost construită şi o biserică ortodoxă, de către Mitropolia Banatului.

Comentarii

comentarii