Acas─â Actualitate Parcul Uzinei a fost inaugurat oficial

Parcul Uzinei a fost inaugurat oficial

537
DISTRIBUIȚI

Finalizat ├«n urm─â cu aproximativ dou─â s─âpt─âm├óni, Parcul Uzinei a fost inaugurat oficial mar┼úi, 5 mai, ├«n prezen┼úa primarului Timi┼čoarei, Gheorghe Ciuhandu, a viceprimarului Adrian Orza, a ┼čefului Direc┼úiei de Mediu din Prim─âria Timi┼čoara, Vasile Ciupa, dar ┼či a numero┼či cet─â┼úeni din zon─â. Cu o suprafa┼ú─â de 17.885 de metri p─âtra┼úi, noul parc schimb─â mult ├«n bine aspectul zonei respective din cartierul Doroban┼úi, p├ón─â acum, por┼úiunea proasp─ât amenajat─â fiind practic un teren viran, cu aspect deloc atr─âg─âtor. 1,8 milioane de lei plus TVA a costat amenajarea parcului, ├«ns─â firma care s-a ocupat de lucr─âri a ├«ncasat doar aproximativ 1,5 milioane de lei, din cauz─â c─â termenul de execu┼úie a lucr─ârii a fost dep─â┼čit.
Viceprimarul Adrian Orza explic─â faptul c─â municipalitatea a sanc┼úionat la s├ónge ├«nt├órzierile deoarece unul dintre criteriile principale care au dus la c├ó┼čtigarea licita┼úiei a fost tocmai timpul de execu┼úie a lucr─ârii. „Suntem mul┼úumi┼úi de lucrare”, a concluzionat Orza.
Primarul Gheorghe Ciuhandu a profitat de ocazie pentru a le reaminti cet─â┼úenilor c─â sunt principalii beneficiari ai parcului, dar ar trebui totodat─â s─â fie ┼či cei care vegheaz─â la conservarea acestuia, pe l├óng─â poli┼úi┼čtii comunitari prezen┼úi ├«n cea mai mare parte a timpului acolo.

Verdeaţă, piatră, apă

Parcul Uzinei cuprinde elemente peisagere noi, nemaint├ólnite ├«n celelalte parcuri ale Timi┼čoarei.
Un teatru ├«n aer liber, amenajat ├«n stilul celebrului Stonhenge, un bazin cu trei trepte de ap─â, un bazin ornamental central, alei de promenad─â, dou─â spa┼úii de joac─â pentru copii – acestea sunt principalele elemente de care se pot bucura timi┼čorenii ├«n Parcul Uzinei.
Mobilierul instalat ├«n noul parc este compus din b─ânci, co┼čuri de gunoi, pergole ┼či ghivece, copertine, platforme lemnoase ┼či un pode┼ú ├«n zona lacului ornamental.
Materialul dendrologic plantat este format ├«n principal din arbu┼čti ornamentali prin flori, av├ónd o gam─â variat─â de culori, perioada de ├«nflorire fiind e┼čalonat─â din prim─âvar─â p├ón─â toamna, s─âlcii ┼či multe specii de plante perene.

Comentarii

comentarii