Acasă Eveniment Părintele automobilismului reșițean s-a stins din viață, în Germania

Părintele automobilismului reșițean s-a stins din viață, în Germania

445
DISTRIBUIȚI

Werner Hirschvogel, considerat pe bună dreptate părintele sporturilor cu motor reșițene și unul dintre cei mai cunoscuți și titrați campioni naționali la automobilism, a decedat joi, într-un spital din Germania, în urma unei grave afecţiuni pulmonare.

Maestru al Sportului, Werner Hirschvogel, născut la Reşiţa la 13 decembrie 1931, a cucerit opt titluri de campion naţional la viteză în coastă şi trei la viteza pe circuit. Pilotul reşiţean şi-a început cariera la vârsta de 19 ani la motociclism, sport în care a cucerit 12 titluri. După o accidentare gravă, a abandonat motociclismul şi, din 1978, a trecut la automobilism, sport care i-a adus noi satisfacţii şi consacrarea naţională. Primul titlu de campion naţional l-a obţinut în 1981, iar ultimul, în anul 2000, la vârsta de 69 de ani!
În 2010, lui Werner Hirschvogel i-a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Reşiţa, iar echipa UCM Reşiţa l-a omagiat, oferindu-i ”Trofeul pentru întreaga activitate” – 30 de ani de pasiune şi dăruire pentru viteza în coastă la Reşita. În anul 2012, Werner Hirschvogel a fost răsplatit cu titlul de Maestru al Sportului.
Hirschvogel a creat, practic, echipa reşiteană de automobilism de astăzi, fiind cel care i-a îndrumat în acest sport pe campionii Lucien Hora şi Mircea Pădurean. Werner Hirschvogel rămâne în memoria reşiţenilor, a iubitorilor sporturilor cu motor, drept un model de învingător, un campion, un exemplu pentru noile generaţii de sportivi dar și un mare inovator în ce privește performanțele motoarelor de curse.

Comentarii

comentarii