Acasă Actualitate Părintele show-urilor culinare bănățene, Uica Mihai, a fost înmormântat

Părintele show-urilor culinare bănățene, Uica Mihai, a fost înmormântat

405
DISTRIBUIȚI

Părintele show-urile culinare bănățene, cel mai inverșunat promotor al gastronomiei din Banat, Uica Mihai, a fost condus pe ultimul drum, luni 8 noiembrie, după ce sâmbătă a trecut la cele veșnice, cu doar doua zile inainte sa implineasca 64 de ani. 

Pe numele său adevărat Mihai T. Ioan, Uica Mihai s-a născut la Reşiţa, judeţul Caraş- Severin, în 08.11.1957, într-o familie simplă de muncitori cu rădăcini (ştiomp) în Armeniş, din acelaşi judeţ, localitate faimoasă pentru muzicanţii săi de marcă. Din anul 2008 începe colaborarea cu TVR Timişoara unde prezintă emisiunea de tradiţii culinare SAREA ÎN BUCATE realizată împreună cu Veronica Mihoc pentru TVR3. Începând din 2012 începe şi o colaborare permanentă cu Radio Timişoara realizând emisiunea în grai “În cuină la Uica Mihai o seamă de rețete bănăţene, producător fiind prietenul şi colegul său Remus Nistoran.

În esenţă prozator şi poet, Uica Mihai devine pentru spaţiul bănăţean o figură reprezentativă, atât prin contribuţia deosebită la conservarea tradiţiilor autentice cât şi la revigorarea zestrei culinare deosebite a banatului.

”Povestea lui Uica Mihai merge mai departe! A inspirat generații și va continua, prin angajamentul pe care eu, Romana Rista, mi l-am luat față de Uica Mihai când era pe patul de moarte. Drum lin, Uico! O să ne lipsești!!!”, este mesajul Claudiei Rista.

Comentarii

comentarii