Acasă Politica Parlamentarii PDL de Timiş dau raportul în faţa alegătorilor

Parlamentarii PDL de Timiş dau raportul în faţa alegătorilor

554
DISTRIBUIȚI

Din cei şapte parlamentari pedelişti de Timiş, doar cinci au fost prezenţi la întâlnire, Valeriu Tabără fiind plecat la Bucureşti, iar Marius Dugulescu fiind accidentat după ce a căzut cu ATV-ul

Senatorii şi deputaţii democrat-liberali trimişi de timişeni în Parlamentul României au prezentat, joi, raportul activităţii din primele şase luni de mandat. Partidul Democrat Liberal a câştigat, în Timiş, la alegerile parlamentare de anul trecut, două mandate de senator (Gheorghe David şi Dorel Borza) şi cinci mandate de deputat (Gheorghe Ciobanu, Ştefan Drăgulescu, Marius Dugulescu, Valeriu Tabără şi Alin Popoviciu), din totalul de patru senatori şi 10 deputaţi. La întâlnirea de joi au lipsit deputaţii Valeriu Tabără (plecat la Bucureşti) şi Marius Dugulescu (din cauza unor probleme medicale), însă a participat şi Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Învăţământului.

Gheorghe David – Senator colegiul I (Timişoara)

Aflat la cel de-al doilea mandat şi obişnuit cu activtatea de senator, Gheorghe David a fost destul de activ în perioada decembrie 2008 – iunie 2009. Secretar al Biroului Permanent al Senatului României şi membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară, senatorul Gheorghe David a avut 20 de propuneri legislative şi 12 interpelări în aceste şase luni. Una dintre interpelări i-a fost adresată ministrului Mediului şi se referă la situaţia întreprinderii Continental din Timişoara, acuzată de mulţi cetăţeni ai urbei că ar polua excesiv şi care încă nu are clarificată situaţia avizelor de mediu. „Există un disconfort, care am dori să fie eliminat. (…) Am dorit să semnalez că trebuie rezolvată astfel încât să nu sufere populaţia, dar nici societatea, pentru că are un important număr de angajaţi, pentru care locul de muncă este important”, spune senatorul Gheorghe David.

Dorel Borza – Senator colegiul III (Sânnicolau Mare)

Fost viceprimar al Timişoarei, acum senator, Dorel Borza trei propuneri legislative şi trei interpelări în primele şase luni de mandat. Vicepreşedinte al Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a senatului, Borza se declară mulţumit de activitatea pe care a derulat-o din această postură: „Am reuşit, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei Economice, Industrii şi Servicii, în condiţiile în care preşedintele este Varujan Vosganian (n.r. – membru PNL) să susţin toate proiectele economice ale guvernului şi să le trecem prin votul senatului”.

Gheorghe Ciobanu – Deputat colegiul X (Deta)

Fost subprefect al Timişului şi candidat la ultimele alegeri locale la Primăria Timişoarei, Gheorghe Ciobanu este, de la sfârşitul anului trecut, deputat al României, reprezentând colegiul uninominal X al Timişului, din zona Deta. Membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Ciobanu a avut 10 propuneri legislative şi o interpelare în primele şase luni ale acestui an. În plus, fostul subprefect al Timişului face parte din cinci grupuri de prietenie cu parlamentele altor state: Serbia, Qatar, Letonia, Austria şi Maroc.  

Ştefan Drăgulescu – Deputat colegiul II (Timişoara)

Rector al UMF „Victor Babeş”, prof. univ. dr. Ştefan Drăgulescu este la cea de-a doua experienţă în parlament, după ce în perioada 1996-2000 a fost senator din partea PNŢCD. Acum, în calitate de deputat PDL, Ştefan Drăgulescu, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, a avut cinci propuneri legislative. Acesta a ţinut să amintească despre întâlnirile lunare dintre executivul Primăriei Timişoara şi parlamentarii de Timişoara. „Laud iniţiativa Primăriei Timişoara de a organiza întâlniri cu parlamentarii, pentru a corela elementele de legislaţie cu interesele de la nivel local. Deocamdată, teoretic colaborăm foarte bine. Aştept însă rezultate practice, nu doar chestiuni teoretice”, a spus Drăgulescu.

Alin Popoviciu – Deputat colegiul V (Sânnicolau Mare)

Fostul consilier judeţean de Timiş Alin Popoviciu a avut, în primele şase luni de mandat parlamentar, 18 propuneri legislative şi patru interpelări. Şi-a făcut renume la nivel naţional după ce s-a declarat pentru trecerea drogurilor legale pe lista substanţelor interzise în România. Acesta consideră că parlamentarii pedelişti ai Timişului au demonstrat că sunt activi şi că se bat pentru interesele timişenilor care le-au acordat votul şi încrederea. Tot Popoviciu susţinea, în urmă cu câteva luni, că poate contribui prin lobby pentru ca guvernul să aloce banii pentru reabilitarea termică a blocurilor din Timişoara înscrise în programul naţional de reabilitare. Până acum însă, banii nu au venit, dar Popoviciu spune că vor fi trimişi în luna august.

Valeriu Tabără – Deputat colegiul VI (Recaş)

Valeriu Tabără este probabil cel mai experimentat parlamentar pedelist de Timiş, după ce a mai fost deputat în mandatele 1992-1996 (PUNR), 1996-2000 (PUNR) şi 2004-2008 (PDL). În primele şase luni ale acestui mandat, Tabără, preşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a Camerei Deputaţilor, a avut 38 de propuneri legislative şi opt interpelări. Valeriu Tabără este membru al Grupurilor de prietenie cu parlamentele Bahreinului şi Siriei.  

Marius Dugulescu – Deputat colegiul II (Timişoara)

Deputatul Marius Dugulescu, fost consilier judeţean, a avut opt iniţiative legislative în primele şase luni de mandat. Membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, Dugulescu face parte şi din Grupul parlamentar de prietenie cu Olanda. Acesta nu a putut fi prezent la prezentarea comună a raportului de activitate a parlamentarilor PDL de Timiş întrucât a suferit, la sfârşitul săptămânii trecute, un accident cu ATV-ul, din care a ieşit destul de şifonat: cinci coaste rupte şi piciorul stâng luxat.
 

Comentarii

comentarii