Acas─â Stiri pe scurt Parlamentarii promit investitorilor razbunarea macelului de la SIF1

Parlamentarii promit investitorilor razbunarea macelului de la SIF1

DISTRIBUIȚI

Parlamentarii din Comisia de buget-finante a Senatului pregatesc modificarea legislatiei pietei de capital, pentru a permite ridicarea pragului de detinere la SIF-uri la 5%, de la 1%, cat este in prezent, clarificarea termenului de actiune concertata, dar si schimbarea modului in care sunt platiti membrii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Actiunile legiuitorului par acum accelerate de scandalul provocat in urma alegerii pentru un nou Consiliu de Administratie la SIF Banat-Crisana, unde presedintele Ioan Cuzman si echipa sa de conducere au obtinut cele mai multe voturi, din lista primilor sapte alesi facand parte, in premiera, si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, cel mai mare actionar SIF1.
Rezultatele votului de la finele saptamanii trecute sunt puternic contestate, dupa ce Cuzman a limitat drepturile de vot ale unor actionari reprezentand 24% din capital la numai 4%. Astfel, voturile anulate de conducerea SIF1, ce reprezinta 20% din capitalul social, depasesc voturile validate, care au fost in proportie de numai 16,5%. Unul dintre investitori, care a candidat, de altfel, pentru CA, a aruncat ieri bomba asupra conducerii SIF1.

Comentarii

comentarii