Acasă Eveniment Pârtia ”Uriașul” de pe Semenic va fi reabilitată, cu 50.000 de lei

Pârtia ”Uriașul” de pe Semenic va fi reabilitată, cu 50.000 de lei

361
DISTRIBUIȚI

muntele mic statiune schiori schiuri zapada 10Urgența de tipul ”iarna car și vara sanie” e dictată de faptul că astfel de lucrări nu se pot derula decât în sezonul cald

O colaborare între Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa va genera reabilitarea pârtiei numită ”Uriașul”, de pe Semenic, acolo unde e nevoie să fie scoase o mulțime de pietre pentru ca acest obiectiv sportiv sau de agrement să devină din nou funcțional.  Primăria Văliug va reabilita, practic, pârtia, cu banii pe care Primăria Reşiţa i-a primit de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi nu i-a cheltuit. Printr-o înţelegere între Consiliul Judeţean şi Primăria Reşiţa, suma de 50.000 de lei va fi luată de la Reşiţa şi distribuită Primăriei Văliug.
„Am stabilit, cu acordul primarului Reşiţei, că vom aloca 50.000 de lei la Văliug. Vom redistribui practic bugetar, în interiorul sumelor pe care Consiliul Judeţean le distribuie primăriilor, acești bani, urmând să reîntregim bugetul Reşiţei la prima rectificare, la Văliug, unde Primăria este administratorul acelei pârtii, de 1,1 un kilometri şi o sută de metri, a Consiliului Judeţean, a spus președintele Sorin Frunzăverde. Urmează ca în această vară să înceapă activităţile de reabilitare a pârtiei, pe alocuri chiar de amenajare a acestei pârtii, care, de-a lungul timpului, a suferit din acest punct de vedere. Ei vor începe lucrările în momentul în care banii aceştia vor fi alocaţi, asta înseamnă în câteva zile. Repet, oportunitatea, dar şi urgenţa acestei măsuri, s-a datorat faptului că aceste lucrări nu se pot realiza decât pe timpul verii, fiindcă din octombrie acea zonă îngheaţă”.
În discuţiile din plenul şedinţei s-a arătat faptul că toţi foştii administratori privaţi ai acelei pârtii au folosit-o dar nu s-au îngrijit de ea, nu au investit niciun ban, şi pârtia s-a umplut de bolovani. Inclusiv, ultimul administrator al pârtiei a plecat, nefiind în stare să o administreze eficient, astfel că pârtia a fost dată în grija Primăriei Văliug.

Comentarii

comentarii