Acasă Actualitate Pasajul de lângă Catedrală, inundat din cauza nivelului Begăi

Pasajul de lângă Catedrală, inundat din cauza nivelului Begăi

445
DISTRIBUIȚI

Ploile abundente din ultima perioadă au afectat şi desfăşurarea traficului rutier prin pasajul de lângă Catedrala Mitropolitană. Loredana Leordan, PR Aquatim, a declarat că acolo este singurul loc din oraş, unde canalizarea deversează direct în Bega. Atunci când creşte nivelul canalului Bega, apa vine înapoi. Echipa de intervenţie Aquatim a intervenit şi a rezolvat problema.
În luna august, Aquatim a demarat lucrări de modernizare pe sistemul de canalizare, pentru dotarea pasajelor CFR de la intersecţiile străzilor Circumvalaţiunii/Republicii şi Popa Şapcă/Aristide Demetriade cu staţii de pompare automatizate.

Cele două locaţii erau inundate periodic, atunci când ploua abundent, pentru că sistemul de canalizare nu făcea faţă. Prin soluţia propusă, se evită inundarea pasajelor menţionate la averse puternice, pompele pornind automat când debitul apei pluviale este prea mare pentru a fi preluat gravitaţional în canalizare. Sistemul a fost proiectat astfel încât să asigure preluarea eficientă la debite de maxim 36 m3apă/h.

Comentarii

comentarii