Acasă Actualitate Pasarela Gelu-Crizantemelor, aproape de reabilitare, poate chiar pe PNDL 3 – „Anghel...

Pasarela Gelu-Crizantemelor, aproape de reabilitare, poate chiar pe PNDL 3 – „Anghel Saligny”. Urmează să fie lansată licitația, la un preț de pornire de 12,6 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță vineri, 26 noiembrie, că au continuat demersurile pentru reabilitarea pasarelei Gelu-Crizantemelor din zona Iosefin-Dâmbovița. Urmează să fie lansată licitația pentru execuție. Lucrările sunt estimate la 12,6 milioane de lei, inclusiv TVA, și vor avea un termen de șase luni de la semnarea ordinului de începere. Pentru finanțarea acestui proiect a fost depusă și o cerere pe Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Pasarela a fost construită acum mai bine de 70 de ani, în 1949, și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura de rezistență. La finalizarea lucrărilor, pasarela va fi prevăzută cu culoare pietonale și velo, precum și cu zone de spațiu verde. Va fi iluminată arhitectural și va avea parapete de protecție”, transmit reprezentanții primăriei.

„Este o lucrare al cărei scop este să ofere alternative confortabile și mai scurte de deplasare pentru pietoni și bicicliști. Pasarela va deschide un culoar de mobilitate cu Turnul de Apă care, de asemenea, se află în reabilitare”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Comentarii

comentarii