Acasă Administraţie ”Pasarela îndrăgostiţilor” va fi demolată

”Pasarela îndrăgostiţilor” va fi demolată

DISTRIBUIȚI

“Pasarela îndrăgostiţilor” (podul Ioan Polen) care leagă Parcul Copiilor de Parcul “Regina Maria” din Timişoara va fi demolată, o structură modernă mai extinsă urmând să-i ia locul, proiectul ajungând în stadiul studiului de fezabilitate (SF), a informat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Întrucât expertiza tehnică a pasarelei a arătat că structura este compromisă şi nu este compatibilă cu noile lucrări de modernizare, s-a decis demolarea acesteia şi construirea uneia noi, în apropierea celei vechi. Pentru studiul de fezabilitate, municipalitatea va plăti 60.000 de lei fără TVA.

“La Pasarela îndrăgostiţilor suntem în stadiul final pentru proiectare, studiu de fezabilitate. Au fost depuse patru oferte, iar municipalitatea va plăti 60.000 de lei fără TVA, pentru elaborarea SF”, a anunţat primarul Robu, într-o conferinţă de presă susţinută marţi.

Pentru că râul sălbatic Bega, de dinainte de regularizare, avea foarte multe braţe pe raza cetăţii Timişoarei, au fost construite podeţe, mai ales din lemn, pentru a-l traversa. Cele peste 70 de poduri construite peste Bega în secolele XVIII-XIX aveau funcţionalitate de traversare a cursului de apă în scop economic, comercial, dar şi pietonal.

“Pasarela îndrăgostiţilor”, concepută la începutul veacului trecut a fi din lemn, trebuia să facă legătura între parcurile Copiilor şi “Regina Maria”. În anul 1926 s-a decis să fie construită din beton armat şi a fost proiectată de inginerul Ioan Polen în anul 1948, fiind inaugurată în mai 1949. Are lungimea de sub 40 de metri şi lărgimea mai mică de 2 metri, dar este foarte folosită mai ales de studenţi, întrucât leagă campusul universitar de Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Întrucât pe balustrada de protecţie au apărut, în anul 2010, primele lacăte de Ziua Îndrăgostiţilor, podul şi-a dobândit prezentul nume.

Conform documentaţiei care însoţeşte proiectul de hotărâre al consiliului local, “la pasarelă se vor efectua lucrări de demolare a pasarelei actuale şi se va construi o pasarelă nouă în locul celei existente”.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii