Acasă Eveniment Patapievici – supărat pe ZIUA de Vest şi pe Victor Roncea

Patapievici – supărat pe ZIUA de Vest şi pe Victor Roncea

456
DISTRIBUIȚI

“Nu am doctoratul, dar nici nu am pretins vreodată acest lucru”

Directorul Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, s-a supărat rău de tot după un articol apărut în ZIUA de Vest, sub titlul “Domnul Doctor Honoris Causa nu e doctor”. Sursa pe care s-a bazat materialul nostru este blogul www.roncea.ro.

citeşte şi:

Nemţii au descoperit falsul: Horia Roman Patapievici nu e doctor

Articolul lasă să se înţeleagă că, fără a avea un titlu de doctor, HRP a obţinut prin fraudă o bursă post-doctorală la  Institutul pentru Studii Avansate – Wissenschaftskolleg zu Berlin. Patapievici susţine însă că Roncea a prezentat din discuţiile avute cu nemţii doar ce i-a convenit, dezinformând în mod voit. El ne-a transmis la redacţie ce nu ar fi vrut să bage Roncea pe blogul lui din discuţia cu Dr. Katharina Biegger, responsabilă pentru admiterea bursierilor şi secretară adjunctă a Institutului pentru Studii Avansate din Berlin. Directorul ICR este supărat şi pe ZIUA de Vest. Deoarece apelează la surse… de dezinformare.

 

Vorbe dulci de la Patapievici

Omul care conduce ICR, deşi nu are titlul de doctor, este într-un război deschis cu ziaristul Victor Roncea şi nu se sfieşte să o arate. “Blogul lui Roncea este o sursă clară de dezinformare. Roncea este un infractor, antisemit şi antiromân. El este în război cu mai multe organizaţii şi persoane din ţară. Ce poţi pretinde de la un om care mi-a falsificat fotografia şi m-a transformat în Hitler”, ne-a spus Patapievici. Referitor la bursa post-doctorală obţinută în Germania, Patapievici e tranşant. “E adevărat: nu am doctoratul, dar nici nu am pretins vreodată acest lucru. Nemţii au tranşat problema bursei mele acolo. Exact partea aceea din discuţie nu a vrut Roncea să o bage pe blog”, ne-a mai spus Patapievici. Pentru conformitate, am preferat să traducem direct din engleză bucata de text incriminată de Patapievici. “Domnul Roncea,  se pare că aţi interpretat greşit comunicarea cu mine, pe care am avut-o mai devreme. De aceea, aş vrea să vă spun clar că:
1.    Domnul Patapievici nu a  făcut niciodată o declaraţie falsă în ceea ce priveşte Wissenschaftskolleg asupra unui titlu de doctor
2.    Pentru burse la Wissenschaftskolleg nu este obligatoriu titlul de doctor.
Dacă aţi ieşit în public cu alte informaţii, vă rog să retractaţi”, se arată într-un mesaj al Katharinei Biegger, responsabilă pentru admiterea bursierilor şi secretară adjunctă a Institutului pentru Studii Avansate din Berlin, adresat lui Victor Roncea. Până la ora închiderii ediţiei, Victor Roncea nu a putut fi contactat pentru a oferi o poziţie vizavi de acuzele lui Patapievici.

 

Comentarii

comentarii