Acasă Actualitate Patriarhia Română: „Sfântul Sinod îşi poate schimba hotărârea”

Patriarhia Română: „Sfântul Sinod îşi poate schimba hotărârea”

340
DISTRIBUIȚI

Nicoale Corneanu redevine mitropolit cu toate drepturile de semnătură?

Mitingurile de la Timişoara şi miile de semnături adunate pentru Înalt Prea Sfinţitului Nicolae, mitropolitul Banatului, au avut ecou la Bucureşti.

Patriarhia Română a transmis un comunicat care le dă speranţe enoriaşilor din Banat. Conform acestuia, la prima şedinţă a Sfântului Sinod, decizia de retragere a dreptului de semnătură a ÎPS Nicoale poate fi schimbată.

 

Promisiuni şi îndemnuri la solidaritate patriotică

Pe 20 mai, Sfântul Sinod a luat o decizie fără precedent şi i-a retras dreptul de semnătură mitropolitului Banatului, Înalt Prea Sfinţitul Nicolae. S-a invocat un presupus blocaj administrativ şi lipsa mitropolitului la ultimele şapte şedinţe de lucru ale Sfântului Sinod. Revolta creată în rândul credincioşilor din Timişoara, a îndulcit tonul şefilor de la Bucureşti ai Bisericii Ortodoxe Române. „Ca urmare a recentei hotărâri a Sfântului Sinod (n.r. retragerea dreptului de semnătură a mitropolitului Nicolae Corneanu), se constată deja primele semne pozitive de restabilire a disciplinei administrative statutare la Centrul eparhial Timişoara. Acestea dau speranţe că Sfântul Sinod, la proxima sa şedinţă de lucru, dacă va constata că situaţia de la Centrul Eparhial Timişoara s-a schimbat în bine, îşi va schimba şi el hotărârea recentă”, se arată în comunicatul Patriarhiei Române. Enoriaşii care îl susţin pe Nicolae Corneanu sunt îndemnaţi la solidaritate patriotică de către Biserisca Ortodoxă Română. „Întrucât Patriarhia Română are multe alte probleme bisericeşti de rezolvat, recomandăm timişorenilor, clerici şi mireni, să coopereze mai mult pentru a rezolva pe plan local problemele bisericeşti locale. Solidaritatea patriotică locală trebuie completată cu responsabilitatea instituţională pentru lucrarea spirituală şi pastorală a Arhiepiscopiei Timişoarei”, transmit reprezentanţii BOR.

Comentarii

comentarii