Acasă Stiri recomandate Patriarhul Daniel – chemat printr-o petiţie on-line la Timişoara!

Patriarhul Daniel – chemat printr-o petiţie on-line la Timişoara!

DISTRIBUIȚI

FOTO

Elita Timişoarei a ieşit în stradă pentru Înaltpreasfinţitul Nicolae

Aproximativ 300 de enoriaşi, majoritatea profesori universitari, medici, ingineri şi alte elite intelectuale, au protestat duminică pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara. Credincioşii s-au prins de mâini vreme de mai multe minute, într-o piramidă umană formată ad-hoc în faţa catedralei. Protestul a avut loc imediat după slujba din Catedrala Mitropolitană. Oamenii sunt supăraţi şi spun că vor merge până la capăt pentru mitropolitul Banatului.

Patriarhul – invitat la Timişoara pentru a face lumină

ÎPSS Nicolae Corneanu a fost decăzut din drepturi pe 20 mai, printr-o decizie fără precedent a celui mai înalt for din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod. Grupul de iniţiativă care îl susţine pe Înaltpreasfinţitul Nicolae şi cere schimbarea hotărârii Sfântului Sinod atacă şi pe Internet. Luni, pe cunoscutul site www.petitiionline.ro va fi postată o petiţie on-line către Preafericitul Daniel. Petiţia este un editorial-scrisoare deschisă către Patriarh. Editorialul apărut în ZIUA de Vest sub semnătura Liei Lucia Epure este un strigăt la legalitate şi morală adresat direct Preafericitului Daniel. Acesta este invitat la Timişoara pentru a face lumină şi a-l repune în drepturi pe mitropolitul Banatului. „Vă invităm la Timişoara, să faceţi lumină, cu  adevărat, în slujba lui Iisus! Protejaţi-l pe cel ce v-a protejat, pe ÎPSS Nicolae,  mitropolitul Banatului! Nu lăsaţi biserica goală! Nu lăsaţi Catedrala Mitropolitană pradă mizeriei umane! Cei care v-au manipulat sunt „agenţi imobiliari” şi atât!”, se arată în finalul scrisorii.

Cresc şansele ca Sfântul Sinod să revină asupra hotărârii aberante

 

Pompiliu Alămorean, primul primar al Timişoarei după *89, cunoscutul analist economic Nicolae Ţăran, Traian Orban, preşedintele Memorialului Revoluţiei, Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, profesorul universitar Viorica Bălteanu sau jurnalistul Lia Lucia Epure sunt doar o parte reprezentativă a elitei care l-a susţinut dumincă pe mitropolitul Nicolae Corneanu pe treptele Catedralei Mitropolitane. La protest au participat şi doi preoţi. Preotul pensionar Mihai Pop a venit în reverendă şi a vorbit mulţimii adunate. Alături de el a stat în haine civile şi preot Cosmin Pleşa. Ambii au fost ameninţaţi în scris cu judecata după ce au participat la mai multe adunări de susţinere pentru Înaltpreasfinţitul Nicolae. „Şansele de îndreptare a deciziei Sfântului Sinod cresc. Azi am fost câteva sute în faţa catedralei. Numărul de enoriaşi ce se solidarizează cu Înaltpreasfinţitul este tot mai mare. Abuzul începe să fie cunoscut şi la sate, primim foarte multe semnale de susţinere din tot teritoriul Banatului şi din străinătate. Mâine (n.r. luni) vom lansa o petiţie on-line. Încercăm să responsabilizăm Patriarhia, pentru că acolo s-a făcut greşeala. Îi cerem patriarhului să vină la Timişoara”, spune analistul economic Nicolae Ţăran.

{vsig}galerie/scrisoare{/vsig}

Comentarii

comentarii