Acasă Actualitate Patru autobuze electrice Karsan sunt deja la Timișoara. Când vor intra pe...

Patru autobuze electrice Karsan sunt deja la Timișoara. Când vor intra pe traseu și când ajung celelalte 40

DISTRIBUIȚI

Primele două autobuze Karsan, fabricate în Turcia, au ajuns la Timișoara în a doua zi de Crăciun, iar alte două au venit în 30 decembrie.

În total, vor fi 44 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării.

Cele patru autobuze sunt în depoul de pe bulevardul Dâmbovița.

“Acum se face recepția celor patru autobuze electrice. Urmează să intre în probe și verificări tehnice și înmatriculare. Nu e un proces de durată, așa cum s-a întâmplat la tramvaiele Bozankaya, pentru că tramvaiele aveau nevoie și de omologare. Cred că primele autobuze vor putea să transporte călători la finalul lunii februiarie, începutul lunii martie. Tot la finalul lunii februarie vine următoarea tranșă. Tot câte patru autobuze vor veni, până la 44. În acest timp reprezentanții companiei turce se vor ocupa și de instruirea șoferilor”, a declarat Bogdan Marta, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara.

Autobuzele Karsan au o capacitate de circa 130 de călători, din care cel puţin 44 pe scaune, și o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

Au podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Au scaune din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietăţi antigraffiti, antivandalism, tapiţerie rezistentă la uzură şi murdărie, uşor lavabilă.

De asemenea, sunt prevăzute cu sistem de supraveghere video la interior şi la exterior, cu cel puţin opt camere digitale color, cu înregistrare audio.

Autobuzele sunt vopsite în galben-negru-alb, pentru a onora industria timișoreană de odinioară care a produs între 1970-1990 tramvaiul Timiș 2 prezent pe șine nu doar în Timișoara, ci în toate marile orașe ale României. Tramvaiele Timiș erau vopsite în galben-negru-alb.

În cadrul proiectului se vor amplasa 44 staţii de încărcare lentă şi 15 staţii de încărcare rapidă.

Comentarii

comentarii