Acasă Actualitate Patru candidați rămași în cursa pentru șefia Poliției Locale Timișoara. Fritz a...

Patru candidați rămași în cursa pentru șefia Poliției Locale Timișoara. Fritz a respins cererea sindicatului

DISTRIBUIȚI

Luni, 7 februarie, au fost afișate rezultate primei probe, cea a dosarelor, a concursului pentru desemnarea unui nou director al Poliției Locale Timișoara. Dintre cei șase candidați înscriși, doi au respinși, unul pentru lipsa experienței, iar celălalt pentru lipsa studiilor necesare. În același timp, primarul Dominic Fritz a răspuns cererii sindicatului: nu va numi în comisiile de concurs cei doi polițiști locali propuși, ci va merge, în continuare, pe mâna șefilor de la „Stare Civilă”, „Urbanism” și „Patrimoniu”.

Vă amintim că pe 31 ianuarie sindicatul din primărie ceruse numirea a doi șefi din Poliția Locală – Ioan Valentin Ardelean, șeful Serviciului Circulație Rutieră, și Marius Ionuț Țîrlui, șeful Biroului Patrulare Navală – în comisia de concurs, respectiv în comisia de soluționare a contestațiilor. Încă dinainte de a primi răspuns, Tiberiu Negrei, președintele sindicatului, anunțase că urmează să conteste dispoziția de alcătuire a comisiilor, prima dată prin intermediul unei plângeri prealabile. Tot luni, 7 ianuarie, însă, a venit și răspunsul primarului: nu va da curs cererii pentru că sindicatului nu și-a dovedit „reprezentativitatea”.

Până joi, 10 februarie, organizația condusă de Negrei va strânge semnături pentru de împuternicire. În aceeași zi ar trebui să aibă loc și probele de limbi străine și competențe digitale din cadrul concursului. Luni, 14 februarie, ar trebui să se desfășoare proba scrisă. Dosarele au fost primite până pe 31 ianuarie, iar potrivit informațiilor obținute de Ziua de Vest, în „pole position” pentru postul de director ar fi Hajdu Atilla, fost jandarm, pensionat de boală.

Cu ocazia afișării rezultatelor, și primarul Dominic Fritz a transmis o declarație: „Este un concurs riguros pentru că ne dorim ca cel care va ocupa funcția de director al Poliției Locale Timișoara să reformeze instituția și să o aducă mai aproape de cetățean, să avem polițiști locali care ies mai des din birouri și ajung în cartiere, acolo unde sunt problemele reale ale oamenilor. Apoi, avem o mare provocare și în digitalizarea instituției, care să ușureze interacțiunea între poliție și cetățeni”, a spus primarul Dominic Fritz.

 

Comentarii

comentarii