Acasă Eveniment Patru cetățeni din Iran opriți la frontiera arădeană

Patru cetățeni din Iran opriți la frontiera arădeană

1053
DISTRIBUIȚI

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat patru cetăţeni din Iran, care au încercat să iasă ilegal din ţară, pe la frontiera verde.

În data de 16.10.2017 în jurul orei 07.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Turnu au observat patru persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, la aproximativ 50 de metri interior faţă de linia de frontieră cu Ungaria.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră i-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări.

Astfel, s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Cei patru au declarat că s-au deplasat cu un taxi până în localitatea Arad, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră. Ei intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schenghen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii