Acasă Eveniment Patru copii au fost răniți după ce au căzut de pe o...

Patru copii au fost răniți după ce au căzut de pe o tiroliană în parcul Dinosaur World Transylvania. Un băiat de 7 ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital

DISTRIBUIȚI

Patru copii, între 7 și 12 ani, au fost răniți după ce au căzut, marți, de pe tiroliana amplasată într-un parc tematic din Țara Hațegului.

Potrivit informațiilor, în urma accidentului a fost alertat și elicopterul SMURD de la Caransebeș.

Doi dintre copii au fost transportați la Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara, și doi la Spitalul Județean de Urgență Deva.

”În parcul de distracţii Dinosaur World Transylvania din comuna Râu de Mori a avut loc un accident în urma căruia 4 minori, doi băieţi şi două fete, au suferit mai multe traumatisme pRIN cădere de la înălţime. Practic, din primele informaţii s-a rupt cablul tirolienei, iar cei 4  au căzut de la 2 – 2,5 metri”, a transmis ISU Hunedoara. Intervenţia medicală este asigurată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara şi un minor de 7 ani va fi transportat cu elicopterul la Spitalul din Hunedoara, iar ceilalţi 3 vor merge la  Spitalul din Deva. Copiii au suferit multiple traumatisme prin cădere de la înălţime”, a precizat ISU Hunedoara.

Conform pompierilor, primele informații indică faptul că s-a rupt cablul tirolienei, iar cei patru copii au căzut de la o înălțime de 2-2,5 metri.

Una dintre victime, un copilaș de 7 ani, a ajuns la spitalul din Hunedoara cu ajutorul unui elicopter SMURD, urmând probabil să fie transferat de urgență la Timișoara, la Spitalul de Copii Louis Țurcanu.

UPDATE: Parcul de distracţii Dinosaur World Transylvania, unde 4 copii au fost răniţi, marţi, după ce s-a rupt cablul unei tiroliene cataloghează evenimentul ca fiind ”un mic incident”. Oficialii parcului susţin că ar fi fost şapte copii în loc de unul pe locul de joacă respectiv şi că aceştia ar fi căzut de la 50 de centimetri.

”Dragi vizitatori şi prieteni ai parcului nostru,

Dorim să vă informăm despre un mic incident care a avut loc recent în cadrul parcului nostru. Din fericire, toţi copiii implicaţi sunt bine şi nu au suferit răni grave. Incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranţă la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost 7 copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălţime de 50 cm, nu de la 3 metri, aşa cum s-a vehiculat pe internet”, au transmis, marşi seară, oficialii Dinosaur World Transylvania, parcul de distraţii unde patru copii au fost răniţi.

”Siguranţa vizitatorilor noştri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur şi distractiv pentru toţi copiii şi familiile care ne vizitează”, se mai arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a parcului.

Comentarii

comentarii