Acasă Eveniment Patru indieni, depistaţi la graniţa cu Serbia, într-un taxi condus de un...

Patru indieni, depistaţi la graniţa cu Serbia, într-un taxi condus de un român

DISTRIBUIȚI

În cadrul unei acţiuni de combatere a migraţiei ilegale, realizată in colaborare cu ofiţeri din cadrul Frontex, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat, într-un autovehicul condus de un cetăţean român, patru cetăţeni indieni care au trecut ilegal frontiera din Serbia. Şoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În data de 21.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, împreună cu doi polițiști din cadrul Agenției Europene Frontex aflaţi în misiune în ţara noastră, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 10.30, au oprit pentru verificări, pe comunicaţia DN59B, între localitățile Otelec și Iohanisfeld, un autovehicul taxi condus de un cetăţean român. În urma controlului efectuat s-a constatat ca în interior se aflau, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din India  cu vârste cuprinse între 21 şi 29 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde. Șoferul taxiului, un bărbat  în vârstă de 40 ani, a declarat că intenţiona să îi ajute pe cei patru cetăţeni străini să ajungă în municipiul Timişoara contra sumei de 200 euro de persoană.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Timis. Șoferul autoturismului  este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, pe numele său fiind emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

comentarii