Acasă Sport Patru luptători de la CS Heracle, pe podium la Campionatul European de...

Patru luptători de la CS Heracle, pe podium la Campionatul European de cadeţi

DISTRIBUIȚI

O medalie de aur, una de argint şi două de bronz au cucerit luptătorii de greco-romane de la CS Heracle la Campionatul European rezervat categoriei de vârstă cadeţi, competiţie ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la Samokov, în Bulgaria.

Ieri, în ultima zi a întrecerii, Alexandru Solovei a devenit campion european în cadrul categoriei 71 de kilograme, iar Iulian Lungu a luat bronzul la 60 de kilograme.

Anterior, Mihai Guţu obţinuse argintul la 80 de kilograme, iar Maxim Sarmanov bronzul la 48 de kilograme.
Pentru Sarmanov este cea de-a doua medalie europeană cucerită în ultima lună, el clasându-se pe poziţia a treia şi la întrecerea continentală a categoriei de vârstă U15, desfăşurată în perioada 27-30 mai, tot în Bulgaria, la Sofia.
La Samokov au luptat şi Anatolie Tincu (categ. 45 kg), Constantin Lungu (categ. 51 kg) şi Pavel Denisenco (categ. 55 kg), sportivi care se antrenează la rândul lor la Vila Heracle din comuna Ghiroda.

Fraţii Lungu, Iulian şi Constantin, au făcut parte din lotul României, iar Anatolie Tincu, Maxim Sarmanov, Pavel Denisenco, Mihai Guţu şi Alexandru Solovei au fost incluşi în lotul Republicii Moldova la Campionatul European de Lupte pentru cadeţi.
De pregătirea sportivilor menţionaţi se ocupă la Ghiroda antrenorii Roman Zgardan şi Veaceslav Brumă, iar un merit deosebit la obţinerea acestor performanţe îl are şi Damian Raileanu, preşedintele şi totodată iniţiatorul proiectului sportiv CS Heracle.

Comentarii

comentarii