Acasă Sport Patru medalii de aur pentru juniorii timişoreni la Campionatele Naţionale de Şah

Patru medalii de aur pentru juniorii timişoreni la Campionatele Naţionale de Şah

DISTRIBUIȚI

“Mai luăm încă 10 medalii”
Punct final în cea mai importantă competiţie din cadrul Campionatelor Naţionale de Şah de la Voineasa (Vâlcea). Juniorii timişoreni au obţinut patru medalii de aur, două de argint şi trei de bronz în competiţia de şah normal (2 ore timp de gândire pentru fiecare jucător), care s-a încheiat marţi, la Voineasa. Mai mult ca sigur, medaliile vor mai curge pentru juniorii timişoreni, deoarce de azi încep alte trei competiţii: dezlegări, şah rapid şi şah blitz.

Campionii de mâine au confirmat la Voineasa

Trei dintre juniori de la Clubul Sportiv Şcolar 1 Timişoara, antrenaţi de Corneliu Paşcalău, au urcat după defăşurarea celor 9 runde pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Daniel Şiclovan a făcut 7 puncte din 9 şi a câştigat categoria detinată băieţilor de până la 14 ani. La 16 ani fete, s-a impus Veronica Foişor cu 6,5 puncte, pentru ca la categoria 18 ani fete, competiţia să fie câştigată de Adeline Uţă cu 7 puncte din 9 partide.
Veronica Foişor, fiică de şahişti renumiţi, a revenit spectaculos după ce a pierdut suprinzător o partidă în runda inaugurală. La 16 ani băieţi, juniorul de la CSŞ 1 Timişoara, Robin Dragomirescu, a luat doar argintul, deşi a obţinut un punctaj extraordinar – 7,5 puncte din 9 jocuri. Silviu Nemeş şi Adrian Petrişor, la băieţi 20 de ani, au încheiat competiţia la egalitate pe poziţia a III-a, cu 5,5 puncte.
Acelaşi loc l-a obţinut, la 20 de ani fete, şi Paula Crăciun, singura sportivă de la CSŞ 1 Timişoara care antrenată de Ligia Jicman s-a ales cu o medalie.

Mai vin medalii…

Clubul Sportiv Medicina Timişoara a obţinut două medalii la campionatele de la Voineasa: Anton Teodor – locul I, la băieţi 18 de ani şi Tudor Sfârlog – locul II, la băieţi 20 ani. Un alt sportiv care a reprezentat pe jumătate Timişoara, având dublă legitimare (Clubul Central Bucureşti şi AEM Timişoara), Cristian Chirilă a câştigat categoric la categoria băieţi 20 de ani cu 8 puncte din 9 partide. “Sunt extrem de mulţumit. Puteam obţine chiar mai mult, dar am avut câteva sincope.
Au fost şi emoţii, a fost şi trac, dar la final totul s-a încheiat bine. Vom aduce cel puţin alte 10 medalii din cele trei competiţii care au mai rămas de disputat”, spune Cornel Paşcalău, antrenorul juniorilor de la CSŞ 1 Timişoara.
Miercuri are loc competiţia de dezlegări, joi concursul de şah rapid (30 de minute pentru fiecare jucător), iar vineri turneul de şah-blitz (5 minute).

Comentarii

comentarii