Acasă Eveniment Patru migranți, doi fiind minori, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Patru migranți, doi fiind minori, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

424
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, au depistat patru cetăţeni din Afganistan, Pakistan și Tunisia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfar.

În data de 29.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui, pe ruta Bulgaria-Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, doi cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, ambii în vârstă de 17 ani, solicitanți de azil în România.

Astăzi dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Tunisia, în vârstă de 26, respectiv 38 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii