Acasă Actualitate Patru noi centre de permanență în comunele timișene, din februarie

Patru noi centre de permanență în comunele timișene, din februarie

DISTRIBUIȚI

Pe 10 ianuarie 2023, prefectul județului Timiș, social-democratul Mihai Ritivoiu, anunță deschiderea a patru noi centre de permanență în comunele timișene. Asta după ce, încă din primăvara anului 2022, în urma unor controale, tot prefectul ceruse desființarea sau reorganizarea mai multora dintre cele 47 existente în județ.

În iulie a stabilit că prejudiciul cauzat de acestea în 2023 a fost de aproximativ 1,3 milioane de lei. De la 1 decembrie 2022, dorința prefectului a devenit realitatea, pentru 25 dintre cele 47 din județ dispunându-se închiderea. Unele, însă, au obținut în instanță anularea dispozițiilor. Altele, oricum, au primit doar ordin de reorganizare. Majoritatea celor vizate de schimbări erau din Timișoara sau din zona periurbană și nu serveau prea mulți pacienți.

Acum, la începutul anului 2023, același prefect Mhai Ritivoiu anunță, printr-o postare pe rețelele de socializare, că din februarie se vor deschide patru noi centre de permanență în Giulvăz, Nădrag, Belinț și Racovița. Iată mesajul prefectului:

„Vom deschide patru noi centre de permanență medicale în județul Timiş începând din februarie. Acțiunea de reorganizare a centrelor de permanență începută anul trecut nu înseamnă doar închiderea acestora. O mare parte din centrele din urban au fost desființate, o altă parte din centrele rurale au fost rearondate. Acum vom deschide patru noi centre în zona rurală, ca urmare a solicitării primarilor şi comunităților din zonă.

Acestea sunt:

👉 Giulvăz (zone arondate: Giulvăz – Foeni – Otelec – Peciu Nou – Giera; adresă: Giulvăz nr. 173)

👉 Nădrag (zone arondate: Dumbrava – Traian Vuia – Mănăştiur – Fârdea – Nădrag; adresă: Nādrag, Piața Centrală nr. 2)

👉 Belinț (zone arondate: Belinț – Balinț – Bethausen – Bara – Ohaba Lungă – Ghizela – Secaş; adresă: Belinț nr. 147)

👉 Racovița (zone arondate: Racovița – Boldur – Darova; adresă: Hitiaş nr. 331)”.

Comentarii

comentarii