Acasă Economic Patru noi prioiecte de finanţare din Programul Operaţional Regional au fost semnate...

Patru noi prioiecte de finanţare din Programul Operaţional Regional au fost semnate la Timişoara

1210
DISTRIBUIȚI

Patru noi proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional au fost semnate, miercuri, la Timişoara de către ministrul Dezvoltării Regtionale, Daniel Suciu. Cel mai important dintre acestea se referă la reabilitarea în totalitate şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara, un proiect de peste două milioane de lei. De asemenea, vor fi realizate două grădiniţe noi, la Mănăştiur şi la Moşniţa Nouă, iar la Deta mai multe străzi vor fi reabilitate, se vor construi piste de biciclete, iar spaţiile verzi adiacente vor fi refăcute.

Miercuri a fost o zi importantă pentru mai mulţi primari timişeni. Ei au primit semnătura pe proiectele finanţate şi câştigate prin fonduri europene, Programul Operaţional Regional, chiar din partea ministrului Dezvoltării Regionale. Sunt patru proiecte importante pentru comunităţile locale, cu efecte benefice asupra acestora.

Cel mai important se referă la reabilitarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara.

„Este un proiect important pentru sănătate. Sprijinul finnciar primit iniţial de la CJT a dus la o primă reamenajare aici. Acum vom avea o nouă unitate UPU. Toate cazurile medicale complicate din zona de vest ajung la Timişoara. Autorităţile au înţeles acest lucru şi au ajutat la dezvoltarea UPU vizată. Aceasta va deveni cea mai modernă unitate de primiri urgenţe din ţară, avem personal, resurse, acum vom avea şi dotări”, a spus Marius Craina, directorul Judeţeanului timişorean. 

Al doilea proiect important se referă reabilitarea unei grădiniţe la Mănăştiur. Cu aceşti bani putem o aducem la standarde actuale. A mai fost un proiect pe POR, prntru a se face o şcoală, sper să prindem şi acest proiect”, a declarat Ionel Curuţi, primarul comunei timişene.

O altă grădiniţă va fi făcută la Moşniţa Nouă. Primarul Florin Bucur spune că noua locaţie va ajuta la creşterea bunăstării comunei: „Mă bucur să fiu parte din acest amplu proiect. Ne bucurăm de acest proiect, am procedat corect pentru creşterea bunăstării comunei noastre. E un beneficiu real şi mai avem şi alte proiecte depuse pe fonduri europene.

Ultimul proiect semnat va aduce beneficii numeroase pentru Deta. Aici, cu bani europeni vor fi reabilitate mai multe străzi ale oraşului, urmând să fie construite şi piste pentru biciclete, extrem de mult cerute de locuitori. „Sperăm şi la alte proiecte. Cel semnat azi este important pentru comunitate, se vor construi piste de biciclete, se vor reamenaja spaţiile verzi aferente. Sunt aproape 800.000 de euro investiţi, va avea de câştigat publicul. Acest proiect va face legătura cu un alt proiect deja realizat, piaţa agroalimentară, vom putea ajunge cu bicicletele în piaţă şi zona industrială a oraşului. Mai avem alte trei proiecte depuse pe POR”, a declarat primarul din Deta.

Comentarii

comentarii