Acasă Administraţie Patru oferte pentru construirea stadionului de tip „Lego” de pe Calea Buziașului

Patru oferte pentru construirea stadionului de tip „Lego” de pe Calea Buziașului

DISTRIBUIȚI

După două licitații eșuate, Primăria Timișoara pare să aibă mai mult noroc la cea de treia încercare de găsire a unui proiectant și constructor pentru stadionul de tip „Lego”. Patru firme au depus oferte pentru contractul de puțin peste 120 de milioane de lei (TVA inclus) finanțat din bugetul local: TEHNODOMUS SRL, SSAB-AG-lider de asociere, PAB Romania și KESZ Constructii Romania. Indiferent care firmă va fi desemnată câștigătoare în urma evaluării, aceasta va avea 31 de luni pentru proiectare și construire.

„Primul stadion construit în Timișoara după Revoluție va fi în Calea Buziașului. Astăzi am primit 4 oferte pentru acest proiect esențial pentru orașul nostru. Dacă totul merge bine, noua arenă va fi deschisă peste 2 ani și jumătate. Investim aproape 122 de milioane de lei din bugetul local în viitorul sportului din Timișoara. Și sper ca și Consiliul Județean Timiș să deblocheze situația Stadionului Dan Păltinișanu. Echipele timișorene, sportul timișorean, dar mai ales minunata galerie a orașului merită cele mai bune condiții. Și orice leu pe care îl investim acum este un leu investit în viitorul Timișoarei”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă. Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

Și viceprimarul Cosmin Tabără, cel care a insistat cu proiectul stadionului, a transmis, pe rețelele de socializare, un mesaj cu această ocazie:

„Este o veste excelentă pentru Timișoara. A treia licitație se pare că este cu noroc. După primele două licitații, în care firmele interesate s-au abținut de la a depune oferte, la a treia încercare iată că a existat interes pentru construcția acestui stadion atât de necesar Timișoarei.

Unii m-au condamnat, alții m-au ironizat pentru încăpățânarea mea de a merge mai departe. Unii au încercat să mă convingă să renunț, că nu exista șansa construirii lui, alții că e prea mic… Am continuat să merg pe acest drum, înainte, cu speranță că demersurile mele vor genera construcția lui. Este necesar pentru că, în momentul de față, nu avem un loc unde să se desfășoare un meci de fotbal în condiții normale, civilizate. Echipele noastre trebuie să-și desfășoare, de multe ori, meciurile de acasă în deplasare. Echipa de tineret a României a jucat la Șag săptămână trecută, în Timișoara nu se putea!

Mie nu îmi place să mă plâng, nici să găsesc vinovați. Îmi place să fac. Prin construcția acestui stadion vom beneficia de un loc pentru tineret în special, dar nu numai. Va fi locul unde se vor putea organiza concerte de anvergură, un loc care va deveni destinația multor tineri din Timișoara. Va da viață întregii zone, care își va schimba înfățișarea.

Construcția stadionului va garanta revitalizarea fotbalului bănățean. Oamenii cu bani se vor reapropia de echipele timișorene pentru că va exista un loc unde cluburile își vor putea desfășura activitatea. Fotbalul timișorean este unul dintre puținele din țară care poate produce bani datorită emulației suporterilor minunați.

Se va construi și «Dan Păltinișanu» într-un viitor apropiat, dar asta nu va însemna că stadionul tip «Lego» va deveni inutil. Costurile de folosință, dar și de întreținere vor fi mult mai mici și va fi mai rentabil economic. Timișoara merită mai mult decât a primit până acum. Este nevoie de o unitate politică a tuturor factorilor decidenți pentru a susține proiectele la București”.

 

Comentarii

comentarii