Acasă Eveniment Paul Pârşan şi Adrian Grozea se bat pentru funcţia supremă la USAMVB

Paul Pârşan şi Adrian Grozea se bat pentru funcţia supremă la USAMVB

DISTRIBUIȚI

Ultimele alegeri din Timişoara pentru funcţia de rector au loc la Universitatea de Ştiinţe Agricole…

Noul rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara va fi desemnat în urma votului de marţi, 28 februarie. USAMVB este ultima dintre universităţile de stat din Timişoara unde au loc alegeri pentru cea mai înaltă funcţie universitară. Un singur lucru este sigur la USAMVB –  nu vom avea două tururi de scrutin. Doar doi candidaţi s-au înscris în cursa pentru conducerea instituţiei de învăţământ superior din capitala Banatului. Decanul Facultăţii de Agricultură, Paul Pârşan, este creditat cu prima şansă în faţa liderului de sindicat Adrian Grozea. El este şi omul pe care şi-l doreşte încă actuala conducere a USAMVB. Dezbaterea finală între cei doi, ce a avut loc vineri, s-a terminat în doi peri. Preşedintele Senatului de la USAMVB, Gheorghe David, a intervenit şi a limitat numărul întrebărilor din sală pentru cei doi candidaţi. Unii au contestat această decizie, acuzându-l pe David de subiectivism. 

Alegeri de… ziua lui

Şi stelele par a fi de partea lui Paul Pârşan. Acesta va împlini 56 de ani exact în ziua alegerilor, pe 28 februarie. Fost şef al Direcţiei Agricole Timiş, Paul Pârşan este de 24 de ani legat de USAMVB Timişoara. Înainte de revoluţie a fost şef de fermă la IAS Recaş şi apoi inginer la Institutul Agronomic din Timişoara. Între 2000 şi 2004 a fost prodecan al Facultăţii de Agricultură, iar apoi a obţinut două mandate consecutive de decan al facultăţii din cadrul USAMVB. Pârşan este membru în PNL Timiş. În ultima vreme a lăsat-o însă mai moale cu politica. „În cazul în care voi ajunge rector, voi face orice ca universitatea noastră să meargă pe drumul performanţei, singurul drum ce-i asigură, pe termen mediu, ascensiunea. Colegii care mă vor vota marţi, dar şi cei care nu mă vor vota pot fi siguri că în mine îşi vor găsi un partner care va promova şi va încerca să pună în valoare profesionalismul, toate capabilităţile şi resursele fiecăruia dintre colegi”, ne-a declarat Paul Pârşan

Grozea speră într-o minune

Profesorul universitar Adrian Grozea este liderul Sindicatului din USAMVB. Grozea are 42 de ani şi o bogată activitate didactică şi ştiinţifică în spate. De-a lungul timpului, a luat mai multe diplome de excelenţă şi medalii la saloanele internaţionale de inventică. Adrian Grozea este al doilea lider de sindicat din Timişoara care candidează pentru funcţia de rector. La alegerile de la Universitatea „Polithenica”, Ilare Bordeaşu, liderul Sindicatului „Alma Mater”, a ieşit după primul tur de scrutin. Doar puţin peste 40 de voturi l-au despărţit de intrarea în turul II. În planul său managerial, Grozea trasează nu mai puţin de opt direcţii pe care ar trebui să meargă universitatea pe care ar vrea să o conducă. „La propunerea unor colegi  şi ca urmare a autoevaluării posibilităţilor mele de implicare totală şi necondiţionată în managementul universitar, a estimării capabilităţii mele de ridicare a prestigiului universităţii, am luat decizia de a-mi depune candidatura pentru funcţia de rector. Trebuie să ne concentrăm energia şi resursele de care dispunem spre un ţel unic – de a deveni o universitate modernă, capabilă  să anticipeze  şi să vină în întâmpinarea nevoilor societale. De asemenea,  promovarea calităţii învăţământului  şi a cercetării universitare, precum şi susţinerea unui leadership autentic trebuie să fie elementele definitorii ale universităţii noastre pentru perioada următoare”, este proiectul lui Grozea, care crede în şansa outsiderului de a provoca marea surpriză.

 

Comentarii

comentarii