Acasă Actualitate Paznicul care lua temperatura angajaților la poarta unei multinaționale, infectat și vindecat...

Paznicul care lua temperatura angajaților la poarta unei multinaționale, infectat și vindecat de coronavirus

5166
DISTRIBUIȚI

O veste bună de la Timișoara ascunde de fapt un lucru extrem de grav. Zilele trecute, medicii anunțau că primul pacient cu Covid-19 al Spitalului Victor Babeș din Timișoara care a primit plasmă îmbogățită cu anticorpi de la o persoană vindecată, a câștigat lupta cu noul coronavirus. Nicolae Boje a fost externat după 14 zile de spitalizare, majoritatea petrecute în secția de terapie intensivă.

Nicolae Boje este din Cernăteaz, are 45 de ani, este tatăl a 7 copii, cel mai mare având 10 ani, iar cel mai mic 6 luni.

Bărbatul lucra ca agent de pază la firma Honeywell, din comuna Giarmata de lângă Timișoara. În urmă cu aproape 3 săptămâni, la câteva ore după ce s-a întors de la muncă, i s-a făcut rău. A început să tușească, apoi a făcut febră iar în timpul nopții a început să respire foarte greu. A chemat imediat ambulanța și a fost dus inițial la Spitalul Municipal și apoi la Victor Babeș.

După câteva ore era internat direct în secția de terapie intensivă, iar medicii au fost nevoiți să pună masca de oxigen.

După o săptămână, medicii au decis să îi administreze plasma recoltată de la un pacient vindecat de covid-19. După doar o zi starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, nu a mai avut nevoie de oxigen și a fost transferat din secția de terapie intensivă, iar după alte 4 zile pleca acasă.

Toată această poveste cu final fericit ascunde însă ceva. Sau, mai bine zis, autoritățile și conducerea companiei Honeywell au ascund faptul că Nicolae Boje a fost infectat cu coronavirus. Mai grav este faptul că bărbatul era cel care lua temperatura angajaților și vizitatorilor la poarta fabricii, intrând în contact cu sute de oameni. Tot este cel care împărțea formularele de intrare în companie. Direcția de Sănătate publică a demarat și finalizat o anchetă epidemiologică, dar rezultatele nu au fost făcute publice.

Comentarii

comentarii