Acasă Politica PD-L a câştigat alegerile europarlamentare în Timiş

PD-L a câştigat alegerile europarlamentare în Timiş

612
DISTRIBUIȚI

Au trecut şi alegerile pentru desemnarea celor 33 de europarlamentari care vor reprezenta România în Parlamentul European. În judeţul Timiş, PD-L a adunat un procent de 38,32 la sută din opţiunile alegătorilor, PSD+PC – 27 la sută, PNL – 13, 41 la sută, PRM – 7,37 la sută, UDMR – 5,72 la sută, EBA – 4,70 la sută, PNŢCD – 2, 06 la sută, Pavel Abraham – 1,06 la sută şi Forţa Civică – 0,30 la sută. Cristian Buşoi, preşedintele PNL Timiş, a câştigat un nou mandat de europarlamentar, la fel şi Daciana Sârbu, candidatul PSD+PC pe regiunea Vest. Membrii partidelor erau adunaţi, duminică seară, pentru aflarea rezultatelor în urma sondajelor, în sediile de partid.

„M-am aşteptat ca PNL-ul să ia mai mult”

“Este o realitate că oamenii mai educaţi nu s-au dus la vot. Este o realitate că s-a făcut foarte multă manipulare, la sate se votează, şi nu numai la sate, în funcţie de numărul de mici, de beri, de alte cadouri, inclusiv în bani, se pare, aşa se vorbeşte, ceea ce este regretabil. Una peste alta, trebuie să ne continuăm lupta, pentru că este o luptă, trebuie să sensibilizăm oamenii educaţi, mai emancipaţi, să înţeleagă că absenţa lor de la vot face să crească procentajul, ponderea în decizie a celorlalte categorii. Pentru a schimba, pentru a face ceva în ţara asta e nevoie de mult mai multă implicare şi a populaţiei emancipate, care să sprijine oamenii doritori să facă cu adevărat lucruri bune. Eu m-am aşteptat ca PNL-ul să ia mai mult”, a spus sentorul PNL de Timiş Nicolae Robu, preşedintele PNL Timişoara, în seara zilei de duminică.

„Rezultatul este îmbucurător”
Şi la sediul PD-L Timiş s-au adunat membri de partid, pentru a asculta rezultatele. “Rezultatul acestor alegeri, pentru noi este îmbucurător. Au fost nişte alegeri grele, ne-am implicat foarte mult şi, dacă ar fi să ne gândim că voturile Elenei Băsescu sunt voturi ale PD-L, este clar că am câştigat fără nici o problemă aceste alegeri. Ne aşteptam la mai mult, în condiţiile unei prezenţe mai ridicate la vot”, a spus Alin Popoviciu, deputat PD-L de Timiş, în seara zilei de duminică.

„Faţă de alegerile locale, sunt mulţumit de rezultat”

Partidul România Mare filiala Timiş, deşi suspect de liniştit şi discret în lunile premergătoare campaniei electorale, a reuşit să obţină un scor relativ bun în bătălia pentru Parlamentul European. 7,37% din voturile din Timiş au mers spre alianţa condusă de Corneliu Vadim-Tudor şi Gigi Becali. Preşedintele PRM Timiş, Mircea Purceld, se arată mulţumit de rezultatul obţinut în Timiş, convins fiind de faptul că scorul bun obţinut de PRM şi PNG în ţară se datorează structurilor din teritoriu, păstrate în ciuda vremurilor tulburi prin care a trecut partidul lui Vadim. „A fost o muncă grea, pentru că după alegerile locale am avut o cădere în toate planurile. Am reuşit, însă, să ne mobilizăm şi foarte important este că am avut structuri în teritoriu. Pentru că voturile vin din teritoriu, nu de la centru. Colegii lideri de filială din ţară şi eu am păstrat, am îngrijit şi chiar am dezvoltat organizaţiile din judeţe. (…) Dacă aveam o campanie mai bună, aveam şi un scor mai bun. Au existat, însă, defecţiuni în campanie, datorate lipsei unei structuri organizatorice la centru. Totuşi, faţă de alegerile locale, sunt mulţumit de rezultat”, spune Mircea Purceld, păstrând totuşi un regret. „Regret că înainte de alegerile locale nu am insistat mai mult şi nu am avut puterea de convingere pentru formarea de atunci a alianţei PRM-PNG, pentru că altele ar fi fost atunci rezultatele”, încheie Purceld.

Comentarii

comentarii