Acasă Eveniment PD-L alege, în sfârşit, cum trebuie – Constantin Sandu, director la Apele...

PD-L alege, în sfârşit, cum trebuie – Constantin Sandu, director la Apele Banat

DISTRIBUIȚI

“Pila” lui Alin Popoviciu – învinsă în cursa pentru şefia la Ape

Puterea raţiunii a învins în PD-L Timiş. Democraţii din vestul ţării au decis să nu-şi bată joc de Apele Banat.  Noul şef al Direcţiei Apelor Banat a fost numit un om din cadrul sistemului. Constantin Sandu, consilier local şi vicepreşedintele PD-L Timiş. El era de doi ani director al sistemului de gospodărire a apelor Timiş. Iniţial, deputatul PD-L Alin Popoviciu a încercat să-şi impună propriul om la Ape. Era vorba de un ilustru necunoscut, Ştefan Tudor, ce nu a avut niciodată treabă cu apele. Constantin Sandu, noul director de la Apele Banat, îi urmează în funcţie lui Titu Bojin, care a demisionat pentru a se putea ocupa mai mult de politică. Bojin este candidatul USL la şefia Consiliul Judeţean Timiş. Acesta nu a fost însă uitat de prietenii de la Apele Române. Bojin a ajuns în conducerea Administraţiei Naţionale a Apelor.

Bojin – promovat la Apele Naţionale

Titu Bojin va îndeplini funcţia de şef al Serviciului Exploatare şi Întreţinere a Sistemelor din cadrul Apelor Române. Bojin voia, iniţial, să rămână pe o funcţie mai mică în cadrul Apelor Banat, dar i s-a pregătit o surpriză. “Am fost pus pe o funcţie de execuţie, o funcţie profesională la nivel naţional. Este o mişcare pe orizontală în cariera mea la Ape. A fost o alegere bună numirea noului director de la Apele Banat. Constantin Sandu este un om din sistem, care ştie cum stau lucrurile. Sper să poată face faţă, eu îl voi ajuta cu cea mai mare plăcere, dacă are nevoie. Este un câştig pentru Apele Banat, pentru că într-o funcţie de conducere este adus un om din sistem. Vreau să mă ocup mai mult de campania pentru CJT, nu îmi mai doream o funcţie de conducere”, ne-a declarat Titu Bojin.

Bani pentru investiţii – principalul obiectiv la Apele Banat

Director adjunct la Apele Banat a fost numit Dorin Gavril, fost şef la Apele Române Caraş-Severin, tot un om din interiorul sistemului. Noul director la Apele Banat este optimist. El ştie deja ce trebuie să facă pentru a scăpa de probleme nedorite. “A fost, până la urmă, o propunere a mea, am fost la o întâlnire la Bucureşti cu consiliul de administaţie naţională a apelor şi ei au luat decizia să mă numască director interimar la Apele Banat. Trebuie aduse fonduri pentru investiţii în zona noastră. Banii pentru investiţii ne pot da, pe termen mediu şi lung, siguranţa pentru cazuri extreme”, ne-a spus Constantin Sandu, noul director de la Apele Banat.

Au fost la un pas de dezastru

Singurul dosar depus la Bucureşti pentru şefia Apelor Banat era, până nu demult, cel al lui Ştefan Tudor. Domnul Tudor nu avea nici cea mai mică legătură cu Apele. Conform CV-ului său, Ştefan Tudor a lucrat o viaţă întreagă în metalurgie-siderurgie. Acesta a devenit inginer după ce a terminat Facultatea de Mecanică din Timişoara. Este specialist în maşini-unelte, dar prietenii i-au pregătit un viitor fabulos. S-au înecat, însă, la mal. În luarea deciziei pentru viitorul şef la Apele Banat a contat mult şi părerea sindicaliştilor. Oamenii din sistem au ameninţat cu procese dacă Ştefan Tudor este numit ilegal director.

 

Comentarii

comentarii