Acasă Administraţie Pe direcţia opusă faţă de strategia PNL. Robu e fericit că AIT...

Pe direcţia opusă faţă de strategia PNL. Robu e fericit că AIT ajunge la autorităţile locale

2020
DISTRIBUIȚI

Liderul PNL Timiş e fericit pentru adoptarea proiectului de trecere a Aeroportului Internaţional Timişoara de la autorităţile centrale la cele locale, aceasta în ciuda opoziţiei partidului său. Acesta a ordonat parlamentarilor liberali să voteze pro proiectul iniţiat de liderul PSD Timiş, Alfred Simonis, aleşii liberali de Timiş nerespectând, astfel, recomandările şefului de partid din teritoriu, care le-a cerut expres să voteze în favoare adoptării iniţiativei legislative.

Dar, cu această recomandare, Robu s-a plasat în afare disciplinei de partid. Mai mult, el e pe o direcţie total opusă deciziei formaţiunii, declarându-se chiar fericit că transferul aeroportului se va realiza.

„Eu le-am cerut să voteze pentru că am pledat pentru asta încă de pe vremea când eram senator. Acum s-a reluat inițiativa de atunci de transfer a aeroportului de la Ministerul Transporturilor la autoritățile publice locale. A fost o decizie luată la nivel național și la nivel de grup, ei s-au conformat. Sigur, invocă împărțirea nu cea mai rațională, după aprecierea lor, a acțiunilor. S-ar fi dorit 40% CL Timișoara, 40% CJT, 20% statul român”, spune Nicolae Robu.

Când a decis susţinerea proiectului PSD, Robu spune că s-a gândit la binele comunităţii locale, dar şi la faptul că la CJ Timiş câştigă liberalii şi Alin Nica şi că, oricum, el şi colegii săi din PNL vor face strategii aeriene locale.

Comentarii

comentarii